Hockeydames MHC Wijchen speelt met 3-3 gelijk tegen Beuningen

Verslag: Willem Faassen
26 september 2022
Vandaag mochten de dames van Wijchen hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen spelen tegen Beuningen D1, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Overgangsklasse.

Wijchen begon, na twee overwinningen op rij, de wedstrijd dan ook met vertrouwen en het was de tweede corner van de wedstrijd die gescoord werd door Fleur Theunissen.

Nog geen vijf minuten later wist ook Annefleur Engel te scoren, waardoor er na het eerste kwart een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord stond. Wijchen verzuimde daarna de score uit te breiden. Twee minuten voor rust was het Beuningen dat onverwacht op 2-1 kwam. Wijchen was even van slag, want ook de gelijkmaker viel nog in het tweede kwart.

Na rust wist Wijchen de draad weer op te pakken, ondanks het steeds fysieker wordende Beuningen. Balverlies na sterk druk zetten van de thuisploeg leverde een mooie aanval op. Het was Annefleur Engel die deze kans verzilverde en voor de tweede keer vandaag scoorde: 3-2. Uit de eerste kans voor de bezoekers na rust viel meteen de 3-3.

In het vierde kwart was het Wijchen dat probeerde om de winnende te maken, maar uiteindelijk kwam het nog goed weg, doordat Beuningen in de laatste minuut nog een tweetal corners kreeg. Deze leverden echter niks op, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3.

Volgende week speelt Wijchen uit in Tiel, tegen Kromhouters Dames 1. Vorig seizoen speelden beide ploegen nog in de tweede klasse.