Wijchen heet WK Vollebal vrouwen Brazilië en Dominicaanse Republiek welkom!

Van onze redactie
21 september 2022

Op woensdagmiddag 21 september om 17.00 uur waren het burgemeester Van Beek en wethouder Schouten van Sport die de teams van Brazilië en de Dominicaanse Republiek van harte verwelkomden op de binnenplaats van Kasteel Wijchen.

Nederland organiseert namelijk het WK vrouwenvolleybal van 23 september t/m 15 oktober. Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen zijn samen Official Team Host voor de teams uit Brazilië en Dominicaanse Republiek. Naast het opvangen van teams zijn er in deze gemeenten verschillende WK-activiteiten. 

Grootste sportevenement tot nu toe
Het WK Volleybal is een van de grootste sportevenementen ooit georganiseerd in Nederland. Niet eerder deed het evenement ons land aan.

 De wethouders van de gemeenten zijn trots dat ze in deze samenwerking twee landen hosten: “Volleybal is een sport die leeft in onze gemeentes. We zetten de sport en de regio op de kaart. Het wordt een sportief Maas en Waals feest.”

Drie weken WK Volleybal
Het WK Volleybal duurt ruim drie weken. Tijdens de eerste fase van het WK volleyballen de dames in het Arnhemse GelreDome. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen. De finale vindt plaats in Apeldoorn. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem. De Dominicaanse Republiek speelt in de poulefase 1 wedstrijd in Nederland (Gelredome), de overige wedstrijden in Polen. Brazilië speelt de poulewedstrijden in het Gelredom.   

Huisvesting en trainingslocatie
Wijchen zal 2 landen huisvesten en zorgt voor een trainingslocatie in ons sportcentrum Arcus! Het betreft voor deze regio Brazilië en de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse Republiek speelt in de poulefase 1 wedstrijd in Nederland (Gelredome), de overige wedstrijden in Polen. Brazilië speelt de poulewedstrijden in het Gelredome.


Dit bericht delen:

Advertenties