Hockeydames MHC Wijchen 1 winnen uitwedstrijd van Apeliotes

Verslag: Willem Faassen
19 september 2022

De tweede wedstrijd van de competitie speelde Wijchen Dames 1 in Nijmegen, tegen Apeliotes Dames 1. Voor de coach van Wijchen, Willem Faassen, was dit een bijzondere wedstrijd, aangezien hij tegen de club speelde waarvan hij 10 jaar trainer/coach geweest is.

Hoewel Apeliotes over veel individuele kwaliteit beschikt, was het Wijchen dat in het eerste kwart de meeste kansen kreeg. Het wist als team goed om te gaan met de druk en met een duidelijk plan tot uitgespeelde kansen te komen. Deze werden echter niet verzilverd. In het tweede kwart ging de wedstrijd wat meer gelijk op en kreeg ook de thuisploeg kansen. Zo kwam Wijchen goed weg toen een schot van de thuisploeg uiteenspatte op de paal. Uiteindelijk was het de keepster van Apeliotes die met een spectaculaire redding ervoor zorgde dat de ruststand nog 0-0 was.
Na rust ging het tempo aan beide kanten omhoog, wat tot meerdere aanvallen leidde. Het was Apeliotes dat in het derde kwart via een tip-in de openingstreffer op het scorebord zette. Wijchen had daarna nog één kwart om iets aan deze achterstand te doen en besloot om de druk op de verdedigen van Apeliotes verder op te voeren.

Dit zorgde voor meerdere onderscheppingen en uiteindelijk kreeg Wijchen in het vierde kwart haar eerste strafcorner. Deze werd verzilverd door Fientje Smits. Niet veel later kregen de dames uit Wijchen ook hun tweede corner, die ook werd verzilverd, door Marloes Smarius. Daarmee was binnen een paar minuten de wedstrijd weer volledig gekanteld. In de laatste minuten wist Lisa Schiltmans de eindstand op 1-3 te bepalen, waarmee ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse werd gewonnen door Wijchen.
Volgende week speelt Wijchen thuis tegen Beuningen Dames 1.