PvdA Wijchen geeft voorrang aan armoedebestrijding

Politiek
Van onze redactie
15 september 2022

"Hoeveel mensen hebben in Wijchen gebruik gemaakt van de energietoeslag"? Een vraag die Katja Jamin van PvdA Wijchen stelt aan het college van B en W.

Wat de partij vooral graag wil weten: hoeveel mensen hebben deze toeslag zelf aangevraagd?  Immers als inwoners geen uitkering van de gemeente krijgen, en hier wel recht op hebben, moeten zij deze toeslag zelf aanvragen. Digitaal of met een formulier, dat inwoners bij de gemeente kunnen ophalen.

PvdA Wijchen wil weten hoeveel inwoners hier gebruik van gemaakt hebben. Maar wat nog veel belangrijker is: bewaart de gemeente deze gegevens, uiteraard met toestemming van de aanvrager? Bij nieuwe ondersteuningsmaatregelen kunnen deze inwoners door de gemeente actief benaderd worden. Of misschien wel deze ondersteuning automatisch uitbetaald krijgen.

Er zijn nog steeds inwoners, die geen gebruik maken van de regelingen waar zij recht op hebben. PvdA Wijchen wil dit 'niet-gebruik' tegengaan.

Als een inwoner recht heeft op de energietoeslag kan het zomaar zijn dat hij/zij op meer, al bestaande, toeslagen recht heeft.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties