Aanleg centraal oplaadpunt in het centrum voor E-bikes?

Gemeente
Van onze redactie
29 juli 2022

Schriftelijke vragen van het CDA Wijchen
Ingediend op: 29 juli 2022

Aanleiding:

Het behoeft geen nadere toelichting dat elektrisch fietsen erg populair is de laatste jaren. Ook zien we in Wijchen een toename van bezoekers van ons centrum die met de elektrische fiets komen, ook uit de verdere omgeving. Door de elektrische fietsen is het bereik voor fietsers namelijk groter geworden.

Het aantal oplaadpunten van elektrische fietsen in ons centrum is op dit moment beperkt aanwezig. Alleen bij het kasteel en bij het station.

Om ons centrum aantrekkelijk te houden voor bezoekers per fiets zou het uitbreiden van oplaadvoorzieningen voor elektrische fietsen in ons centrum een mooie aanvulling zijn. Voor elektrische auto’s gebeurt dat immers ook volop. Daarbij denkt het CDA Wijchen aan het aanleggen van een centraal oplaadpunt eventueel geïntegreerd met een stalling.

Hierover heeft CDA Wijchen de volgende vragen:

  1. Welke voorzieningen zijn er op dit moment voor het opladen van elektrische fietsen in ons centrum?
  2. Zou de gemeente willen onderzoeken of er een centraal oplaadpunt voor elektrische fietsen in ons centrum kan worden aangelegd?
  3. Kan de gemeente met betrekking tot de aanleg van oplaadpunten voor elektrische fietsen in overleg gaan met het Centrum Manage-ment om hierin samen op te trekken?

Namens de fractie van het CDA Wijchen, Marlien Joosse - de Visser


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties