Prinsessencursus op Kasteel Hernen: ”Hoe word ik een echte prinses?”

Kunst en Cultuur
Foto's: Ton Rothengatter
27 juli 2022

Deze zomervakantie kunnen kinderen een echte prinses of ridder worden tijdens de Wijchense Kasteelweken. In de week van 9 t/m 14 augustus is er op Kasteel Hernen elke dag een heuse prinsessencursus. 

Daarnaast kunnen kinderen een eigen prinsessenarmbandje weven, een spiegel of schatkistje versieren en verkleden als ridder of prinses. In Museum Kasteel Wijchen kunnen ze een sluier, waaier of schild versieren.

Dinsdag 9 en zondag 14 augustus leren kinderen bij Kasteel Hernen hoe je je eigen prinsessenarmbandje kan weven van 13.00 - 17.00 uur.

Woensdag 10 en vrijdag 12 augustus kunnen kinderen van 12.00 - 16.00 uur bij Museum Kasteel Wijchen een sluier, waaier of schild versieren.

Donderdag 11 augustus staat de verkleedkist open op Kasteel Hernen en kunnen kinderen zich mooi aankleden als ridder of prinses van 13.00 - 17.00 uur.  

Woensdag 10 en zaterdag 13 augustus staat er op Kasteel Hernen het versieren van een eigen schatkistje of spiegeltje op het programma van 13.00 - 17.00 uur! De kistjes en spiegeltjes mogen mee naar huis (meerprijs € 3,00).

Daarnaast kan je deze week ook een echte prinsessencursus volgen op kasteel Hernen. Leer hoe je netjes eet, hoe een prinses loopt en wuift. Maar ook wat een prinses wel en niet mag doen. Het is natuurlijk leuk als je in je mooiste jurk komt.

De kastelen zijn uiteraard leuk om te bezoeken voor jong en oud. Bij Kasteel Hernen mag je met de “pratende lamp” op avontuur door het kasteel, kun je boogschieten en ontdek je het spannende verhaal over de verdwenen toren. Museum Kasteel Wijchen is onlangs verbouwd en je kunt nu de kelders bewonderen, het torentje beklimmen en het geheime kapelletje bezoeken.

Kijk voor de volledige info op www.glk.nl/hernen. Dorpsstraat 40 - Hernen
Kijk voor de volledige info op www.museumwijchen.nl. Kasteellaan 9 - Wijchen


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties