De 79-jarige Willy Heij is geen normale 4Daagseloper!

4Daagse
Van onze redactie
21 juli 2022

Morgen loopt Wijchenaar Willy Heij (geboren in Nijmegen) voor de 62e maal succesvol de Nijmeegse 4Daagse uit. Normaal loopt hij 50 km, maar dit jaar de 40 km.

Morgen loopt Wijchenaar Willy Heij (geboren in Nijmegen) voor de 62e maal succesvol de Nijmeegse 4Daagse uit. Normaal loopt hij 50 km, maar dit jaar de 40 km.

Wie echter het palmares bekijkt van Willy Heij zal zich verbazen want deze 'Long Distance Walker' heeft een lijst om U tegen te zeggen! Want hij heeft namelijk ook de Apeldoornse 4Daagse 50 km (2 weken voor de 4Daagse) 37x gelopen. Tevens liep hij de Bossche 100 km wel 25x. De loop Nijmegen - Rotterdam van 160 km liep Willy maar liefst 31 keer en in Engeland en Schotland liep hij ook 15 keer 160 km! Er zijn in Nederland maar weinig mensen die hem dat na kunnen zeggen.

We hebben dus wel met een zeer uitzonderlijke recordhouder te maken in het huidige 4Daagse-wandelpeleton!! Er worden morgen op de Via Gladiola dan ook mooie gesprekken gevoerd en zal Willy Heij tevens geëerd worden. Ook zal hij bij o.a. Hart van Nederland te zien zijn. Super toch?!

Foto: Willy in het midden geflankeerd door Jibbo Siero en Jan Dinnissen. 

4Daagse 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The Sensible Shoe Company BV


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties