Gratis pianoconcerten in de Protestantse Kerk Bergharen

Kunst en cultuur
Van onze redactie
20 juli 2022

Gedurende de laatste twee weken van juli komen deelnemers van het 'Euregio Rijn – Waal Studenten Muziek Festival' optreden in Bergharen. De toegang tot de concerten is gratis.

De concerten vinden op doordeweekse avonden plaats: wo/do/vr 20-21-22 juli en 27-28-29 juli, om 20:00 uur.

De pianisten volgen gelijktijdig de parallel lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses in Kleef en kunnen in hun concerten het nieuw geleerde direct toetsen aan de uitvoeringspraktijk. Na het grote succes van de vorige editie, met 124 concerten in de regio die op groot enthousiasme werden onthaald, hebben de organisatoren de samenwerking met de deelnemende steden en gemeenten nog verder uitgebouwd. Daar is nu dus Bergharen bij gekomen.

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Turkije en Zuid-Korea garant staan voor hoogstaande interpretaties tijdens 124 concerten in de Euregio Rijn-Waal.

De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen. 

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken, een rechtstreekse, vrijwillige donatie voor de pianisten te geven en misschien, middels een jaarlijkse kleine bijdrage, ook lid te worden van de stichting die dit concours organiseert. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten. 

Voor het publiek dat de zomer thuis doorbrengt, zijn deze concerten een welkome afwisseling in een op cultureel vlak wat karige periode. Ze vinden plaats van 18 – 30 juli 2022.

De 6 concerten in de Protestantse Kerk te Bergharen zijn als volgt gepland:

Woensdag 20 juli, 20u00
Eugene Nam (Australië)
met werken van L. van Beethoven, Fr. Chopin en M. Ravel

Donderdag 21 juli, 20u00
Clara Strobel (België)
met werken van L. van Beethoven en F. Liszt

Vrijdag 22 juli, 20u00
Jakub Capala  (Polen)
met werken van J.S. Bach en R. Schumann

Woensdag 27 juli, 20u00
Marija Milerė (Litouwen)
met werken van J.-Ph. Rameau, F. Schubert, Fr. Chopin en F. Liszt

Donderdag 28 juli, 20u00
Jonas Stark (Duitsland)
met werken van L. van Beethoven, F. Schubert en S. Prokofiev

Vrijdag 29 juli, 20u00
Edwin Szwajkowski (Polen)
met werken van W.A. Mozart, F. Schubert en Fr. Chopin

www.musiksommer-cleve.eu
www.pianofestival-nrl.eu


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties