Twan Rutjes en Caspar Hermeling hoopvol naar Open NK Schaken in Dieren!

Sport
Van onze redactie
12 juli 2022

Van 25 juli t/m 24 augustus vindt dit jaar in Dieren het Open NK Schaken plaats. Wijchen heeft 2 ijzers in het vuur met Caspar Hermeling en Twan Rutjes. De beide aanvallend ingestelde schakers gaan voor de volle winst, laten ze weten. 

Wijchenaar Twan Rutjes is 44 jaar en was 9 jaar oud toen hij leerde schaken. Op zijn 18e deed hij al mee aan het NK en won direct in de C-Groep. In zijn twintiger jaren won Twan zelfs in de B-Groep en haalde hij in de A-Groep 6 punten uit 9 wedstrijden! Deze categorie is na de Grootmeester Groep de een na hoogste klasse in Nederland. Met S.V. Het Kasteel promoveerde Twan dit seizoen naar de 3e klasse KNSB, wat slechts 3 klassen onder het hoogste niveau in Nederland is.
Twan over zijn verwachtingen voor het Open NK: “Ik verwacht een zware strijd en hoop eerste te worden in de A-Groep! Ik zal aanvallend spelen zoals altijd. Ik heb trouwens op de club “de rating” gewonnen en ben snelschaakkampioen van Wijchen. Ik ben dus in vorm en voel me goed!”

Caspar Hermeling is 42 jaar en speelt in Den Bosch bij HMC in de 2e klasse. Caspar: “Daarvoor fietste ik elke vrijdag van Wijchen naar Den Bosch en dat nu al 3 jaar lang. Ik schaak met heel mijn hart. Ik speelde het afgelopen seizoen beter dan ik had verwacht en haalde 7,5 uit 9 wedstrijden. Met dit seizoen achter de rug zit ik in een positieve flow en heb er ontzettend veel zin in. Ik ga voor de 1e plek in de A-Groep met aanvallend spel!”

De A-Groep zal deze editie uit zo’n 80 spelers bestaan. Caspar heeft een KNSB-rating van 2074 en Twan noteert 1895. Dit terwijl in de A-Groep 2100 punten de bovengrens is. Op dinsdag 26 juli spelen de Wijchenaren hun eerste partij in Dieren. We wensen ze natuurlijk heel veel succes!!

Voor meer info zie https://www.schaken.nl/onk/nieuws/open-nk-2022


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties