D66 Wijchen staat open voor bebouwing aan de Lambrasse

Politiek
Van onze redactie
22 juni 2022

"De discussie alleen voeren over wel of geen McDonald's doet geen recht aan de belangen van Wijchenaren", aldus fractievoorzitter van D66 Wijchen Maikel Lukkezen.

Recent werden de plannen bekend over de toekomst van de Lambrasse. Hierdoor ontstond er discussie en een tegengeluid vanwege de eventuele komst van fastfoodketens. D66 Wijchen vindt dat het debat vroegtijdig wordt gepolariseerd. Hierdoor kunnen ook goede ontwikkelingen straks niet meer haalbaar zijn.

Speelbos en picknickplaatsen
Door slim om te gaan met de schaarse ruimte die we hebben in Wijchen kunnen we meer voorzieningen realiseren in Wijchen. Wat D66 Wijchen betreft kunnen de plannen van de Veenhof en Lambrasse worden gecombineerd. Door de Weegbree te bouwen bij Lambrasse zal er daar minder overlast zijn in vergelijking met een McDonald's. Hierdoor wordt het mogelijk om een speelbos en picknickplaatsen te realiseren.

Maikel Lukkezen (foto): “Wijchen dient zich meer te focussen op extra voorzieningen voor Wijchenaren in plaats van het faciliteren van een snelle hap voor het voorbijrazende verkeer.”

D66 Wijchen ziet dat het verzet tegen de plannen op de Veenhof en Lambrasse te hoog is. Omwonenden hebben vaak niet het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt.

Met deze plannen hoopt D66 Wijchen het college van B&W te helpen om met een alternatief toch alle ambities van het college waar te maken. Zonder dat nu de rode loper wordt uitgerold voor grootschalige bebouwing in de Veenhof en de Lambrasse zoals eerder het plan was.


Dit bericht delen:

Lees ook