Wijchense Cédric Fini als favoriet naar NK Atletiek voor junioren

Sport
Van onze redactie
15 juni 2022

Komend weekend vindt in Amsterdam het Nederlands kampioenschap atletiek voor junioren plaats. Vijf atleten van Atletiek Vereniging Wijchen hebben zich geplaatst voor dit kampioenschap. Eén daarvan mag met recht de captain van de Wijchense afvaardiging genoemd worden. Cédric Fini zal in de categorie U20 als favoriet starten op het koningsnummer, de 100 meter sprint.

Sensationele aanloop naar NK
In het Pinksterweekend vond de internationale Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo plaats. In het voorprogramma was een serie 100m met nationale topsprinters geprogrammeerd. De Wijchense Cédric Fini (op de foto in rood-wit tenue) werd hiervoor uitgenodigd en hij liet meteen zien waarom. In een imponerende race scherpte Fini zijn persoonlijke record aan tot 10.56 sec. Hoewel hij nog junior is, werd hij vierde, slechts één honderdste van een seconde achter atletiekgrootheid Churandy Martina. Met zijn tijd van 10.56 voert hij in de categorie onder de 20 jaar de startlijst van het NK junioren aan. Fini benadert met deze tijd de limiet voor de wereldkampioenschappen voor junioren op 11 honderdsten.

Naast de 100m sprint is Fini komend weekend medaillekandidaat op de 200m. Hij staat op dit onderdeel als derde geplaatst.

Springonderdelen dames in de lift
Twee dames van AV Wijchen hebben zich geplaatst voor het onderdeel hoogspringen. Karlijn Adriaansen doet mee in de categorie U20 en Anne Moolenaar zal de Wijchense clubkleuren vertegenwoordigen in de categorie U18. Haar zusje Lotte Moolenaar heeft zich in deze categorie geplaatst voor het onderdeel hinkstapspringen.

Naast deze atleten zal de Wijchense Sacha van Swam uitkomen op de 100m en 200m sprint in de categorie dames U20.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties