Samen sterk voor Matchis en stamceldonatie

Gezondheid
Van onze redactie
13 juni 2022

"Hallo allemaal ik ben André Dinnissen. Ik hoop dit jaar voor de zesentwintigste keer de Vierdaagse te lopen en dit jaar alweer de achtste keer voor stichting Matchis (voorheen Europdonor). Ikzelf heb alweer bijna twee jaar slokdarmkanker. Door veel te sporten en goed te eten ben ik nog fit, op het moment zit ik weer aan de chemo. Verder kunnen ze tot nu toe niet veel meer voor mij betekenen."

"Mijn jongste broer is een half jaar geleden aan die vreselijke ziekte overleden, ook voor hen konden ze niets meer doen. Ik loop om vooral jongeren te stimuleren zich aan te melden om stamceldonor te worden - door Matchis naamsbekendheid te geven.

Mensen met bloedkanker, zoals leukemie, kunnen door stamceldonatie wel weer beter worden. In Nederland krijgen maar liefst 9000 mensen per jaar de diagnose bloedkanker. Omdat er een groot gebrek aan donors is kan niet voor iedereen een match gevonden worden. Dus ik wil eigenlijk vragen aan iedereen die gezond is en onder de 35 jaar donor te worden. Meld je aan via www.matchis.nl.

Je krijgt een registratiesetje thuis, je moet wat wangslijmvlies inleveren en je typering wordt anoniem geregistreerd in een wereldwijde database. De kans is heel klein dat je wordt opgeroepen om te doneren. Maar als je opgeroepen wordt en doneert, dan is de kans groot dat je een mensenleven redt. Wie wil dat nou niet. Voor jongeren onder de 35 jaar is registreren gratis.

Je kunt Matchis ook financieel steunen via mijn pagina; klik op deze link en doneer. Iedere euro is welkom, want er is veel geld nodig om donoren te registreren."

Groeten,
André


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties