Hockeyheren MHC Wijchen sluiten goed seizoen af met gelijkspel

13 juni 2022

Afgelopen zondag stond voor de hockeyers van MHC Wijchen Heren 1 alweer de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Verzekerd van de 3e plek in de competitie werd er in Wijchen gespeeld tegen de nummer 2 van de competitie Horst Heren 1. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel, maar dat weerhield hen er niet van er een mooie wedstrijd van te maken.

Verslag door Daniël Duijzer

Met een zijlijn vol Wijchen supporters klonk het eerste fluitsignaal over het veld. Horst overdonderde thuisteam Wijchen en dwong direct diverse kansen af. De scherpte ontbrak hen echter bij het afronden en keeper Gijs Castelijns, die zijn laatste wedstrijd voor de Wijchense formatie speelde, verdedigde zijn doel kundig. Toch kwam Horst op voorsprong (0-1). In het tweede kwart wist Lars Wortelboer zijn team weer op gelijke hoogte te brengen door de 1-1 te scoren. Nog voor het rustsignaal kwam Horst echter weer op voorsprong (1-2).

Wijchen leek steeds beter in de wedstrijd te komen. Waar in het eerste kwart veel kansen weggegeven werden aan Horst, dwong het thuisteam in het derde en vierde kwart zelf steeds meer doelkansen af. Helaas voor hen bouwde Horst de score in het derde kwart uit naar 1-3. Gemotiveerd door hun publiek en bewijsdrang was de wedstrijd voor de Wijchenaren echter nog lang niet klaar. Lars Wortelboer was enkele minuten dan ook wederom trefzeker met de 2-3. Spits Koen Schipper deed daar een schepje bovenop en bracht zijn team met de 3-3 weer langszij. Wijchen kreeg nog diverse kansen om de wedstrijd te winnen, onder meer via Sander Tijssen die na dit seizoen vertrekt bij Heren 1, en er werd zelfs nog een Wijchens doelpunt onterecht afgekeurd. Eindstand: 3-3.

In deze laatste wedstrijd van het seizoen liet het team van coach Paul Meijer wederom veerkracht en kwalitatief goed en volwassen hockey zien. De derde plek in de competitie is voor Heren 1 een betere prestatie dan zij hadden verwacht aan het begin van het seizoen. Het afgelopen jaar hebben zij een mooie basis gelegd om volgend jaar mee te doen om de titelstrijd in de 3e klasse. Zondag werd het seizoen feestelijk afgesloten en werden Gijs Castelijns en Sander Tijssen bedankt voor hun jarenlange inzet voor MHC Wijchen en Heren 1.