Expositie Hennie de Swart en Ton van Antwerpen in Kunsthuis Wijchen

Kunst en cultuur
Van onze redactie
13 juni 2022

Komende zaterdag opent de expositie van Hennie de Swart en Ton van Antwerpen in het Kunsthuis in Wijchen, naast het kasteel in Wijchen. Gedurende twee weken tonen zij hun schilderijen, collages en sculpturen waarbij beiden hun inspiratie haalden uit de natuur en het landschap. De expositie is van 18 tot 26 juni op de zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 gratis te bezoeken in het Kunsthuis.

De twee kunstenaars die de komende weken in het Kunsthuis exposeren halen beiden hun inspiratie uit de natuur en het landschap.

Hennie de Swart spreken eenvoud en leegheid van het Nederlandse landschap aan, die zij vertaalt naar haar schilderijen. Daarnaast toont zij digitale bewerkingen van foto’s van de omgeving van haar woonplaats Beuningen en collages waar ook foto’s in verwerkt zijn. In het bijzonder zijn er een aantal verschillende werken te zien die zijn gebaseerd op een foto van een huis waar zij als klein kind heeft gewoond.

De lange wandelingen die Ton van Antwerpen maakt door de uiterwaarden en de bossen zijn voor hem een grote inspiratiebron. Ze brengen hem tot observeren en intensieve beschouwing. Tegelijkertijd vindt hij zo voorwerpen die hij gebruikt voor zijn werk en wordt hij ertoe gebracht steeds nieuwe materialen uit te proberen. Dat resulteert in een grote diversiteit in zijn werk.

De expositie is te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 18 t/m 26 juni 2022, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties