Hockeydames MHC Wijchen 1 winnen laatste competitiewedstrijd, net geen kampioen

12 juni 2022

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen speelde Wijchen Dames 1 thuis tegen Bemmel Dames 1. Hoewel de Wijchense dames in theorie nog kampioen konden worden, was het voor het team vooral zaak om de laatste wedstrijd van het seizoen met een positief gevoel af te sluiten.

Verslag: Willem Faassen

In het eerste kwart zette Wijchen Bemmel meteen vroeg onder druk. Het stond positioneel sterk en wist daardoor een duidelijk overwicht te creëren. In balbezit waren de dames echter vaak te slordig om tot veel uitgespeelde kansen te komen. Bemmel hield het bij een lange klap in de omschakeling, in de hoop de snelle spitsen te bereiken.

In het tweede kwart probeerde Wijchen de ruimte die het kreeg op de rechterkant vaker te benutten, maar bij vlagen bleef het onnodig balverlies lijden in de opbouw. Op het moment dat de combinaties wel gevonden werden, werd het team ook direct gevaarlijk. De keepster van Bemmel had echter een aantal goede reddingen in huis. Vlak voor rust wist Wijchen met een aanval over meerdere schijven de 1-0 te maken. Het was Daphne Hulshof die de bal in de korte hoek sloeg. Daarna zorgde driemaal slordig balverlies op rij voor de gelijkmaker van de bezoekers.

Na rust wist Wijchen niet alleen de druk goed te houden, maar ook het combinatiespel beter uit te voeren. Het veldoverwicht werd daardoor ook uitgedrukt in kansen. Waar de eerste paar kansen nog gemist werden, was het Fientje Smits die in het derde kwart Wijchen weer op voorsprong zette, na een hard schot vanaf kopcirkel. Niet veel later was het aanvoerder Anne Jansen die Wijchen met een tip-in op een comfortabele 3-1 voorsprong zette. Wijchen bleef doordrukken, maar uit de eerstvolgende strafcorner volgde een scherpe counter van Bemmel, waar Wijchen geen antwoord op had.

In het vierde kwart werd Wijchen in balbezit weer wat slordiger, waardoor er minder uitgespeelde aanvallen tot stand kwamen. Bemmel wist ook dit kwart weinig te creëren, waardoor de wedstrijd zonder al te veel spektakel richting het einde ging. Hoogtepunt in het vierde kwart was de publiekswissel van aanvalster Elle de Korte, die na jaren in Dames 1 gehockeyd te hebben heeft besloten te stoppen. Haar allerlaatste strafcorner werd helaas een prooi voor de keeper van Bemmel die de bal keurig uit de hoek wist te duiken.

Daarmee is een einde gekomen aan de competitie. Wijchen is door de 3-2 overwinning op Bemmel sinds 31 oktober 2021 ongeslagen. Volgend seizoen komt Wijchen Dames 1, door de 2e plaats in de poule dit seizoen, uit in de eerste klasse.