Wijchense Tessa Strik schiet raak bij Internationaal toernooi IRS-cup in België!

Sport
Van onze redactie
12 juni 2022

Tessa Strik uit Wijchen vertelt over haar spannende wedstrijden van afgelopen Pinksterweekend: "Ik doe inmiddels al 7 jaar aan schietsport, hierbij schiet ik met een luchtgeweer op 10 meter afstand. Op dit moment zit ik in het traject om in het Nederlands Team te komen.

Afgelopen Pinksterweekend heb ik deelgenomen aan mijn 3e internationale toernooi. Dit was in Genk, België en het toernooi heette de IRS-cup.

Op de dag van aankomst had ik een vrije training, hierbij keek ik naar: hoe is het licht, hoe is de vloer, hoe is de hoogte van de kaart enz. Zodat ik op de eerste wedstrijddag niet voor verassingen kwam te staan.

Toen had ik op zaterdag al vroeg in de ochtend de eerste wedstrijd. Jammer genoeg had ik veel wedstrijdspanning, waardoor ik wat punten had laten liggen in het begin. Maar later in de wedstrijd ging het steeds beter en kwalificeerde ik met mijn score mezelf voor de finale.

Dat betekende dat ik voor de 1e keer op zo’n toernooi in de finale stond! Hierbij was de spanning nog veel hoger en had ik nog nooit eerder zo’n hoge hartslag tijdens het schieten. Maar desondanks schoot ik hoge 10en en was ik zelfs 3e geworden.

Tijdens de wedstrijd op de 2e dag had ik meer rust, ontspanning en focus, waardoor ik lekker stond te schieten en mijn gemiddelde score schoot. Ook hierna stond ik weer in de finale. Dit keer streed ik mee in de gold medal match, hierbij streden de laatste 2 om het goud en zilver. Toen ik met mijn voorsprong matchpoint had en de finale kon winnen, werd het nog heel spannend. Uiteindelijk schoot ik de hoogste 10en en won ik deze dag goud!

Persoonlijk wedstrijdrecord
De wedstrijd op de 3e dag ging al helemaal goed. Nog meer rust en goede concentratie leidde ertoe dat ik een nieuw persoonlijk wedstrijdrecord schoot! Daarmee haalde ik de zilveren medaille, op 2 punten na net geen goud.

Later op de dag werd de Superfinale geschoten. Hier schoten de beste 12 junioren mannen én vrouwen tegen elkaar. Ik begon als beste en had na 15 schoten nog de leiding. Maar daarna werd mijn echte focus minder sterk en schoot ik weinig 10en waardoor ik terugzakte en uiteindelijk 5e ben geworden.

Al met al was het een top weekend! 3 medailles in 3 kleuren + een nieuw persoonlijk wedstrijdrecord én een uitnodiging voor de Super Final in België als afsluiting van alle internationale toernooien afgelopen jaar!"

Wij wensen je veel succes Tessa!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties