55-jarig bestaan van Carnavalsvereniging de Moaslanders

Carnaval
Van onze redactie
29 mei 2022

In 2020 bestond carnavalsvereniging de Moaslanders 55 jaar. Reden voor een groot feest werd er in Balgoij gedacht. Een groep oud bestuurs- en CV leden hebben zich gevormd tot jubileumcommissie en zijn al vroegtijdig begonnen met de voorbereidingen van het feest. De hele organisatie was in kannen en kruiken, maar het feest mocht helaas om welbekende reden op de geplande datum geen doorgang vinden.

Er waren al zoveel voorbereidingen getroffen dat afstel geen optie was. Nu dan toch eindelijk wordt tijdens het pinksterweekend in het 57e jaar het 55-jarig jubileum van CV de Moaslanders gevierd. Twee dagen groot feest waar de inwoners van het bruisende dorp Balgoij reikhalzend naar uitgekeken hebben.

In de voorbereiding is zo veel mogelijk geprobeerd om van alle oud leden de adressen op te sporen om ze persoonlijk uit te nodigen voor de receptie op zaterdagavond 4 juni.  Met alle ex prinsen, adjudanten, pages, jeugd prinsen – prinsessen en pages zal er tijdens de receptie een ware 55-jaar- CV-reünie ontstaan met aansluitend een gezellige feestavond. Naast alle leden en oud-leden zijn ook alle andere Balgoijse verenigingen, alle inwoners van het dorp en andere carnavalsverenigingen uit de regio uitgenodigd. Met verschillende CV`s zijn door uitwisselingen door de jaren heen sterke banden opgebouwd.

De carnavalsvereniging ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Met de vele energie die er de afgelopen 55 jaar in gestoken is, is een stevig fundament gebouwd en dit zal voorlopig zijn vruchten blijven afwerpen. Deze energie is er niet alleen ingestoken door leden en oud leden, maar zeker ook door de vele commissies die aan de vereniging hangen, gevormd door een niet te onderschatten hoeveelheid vrijwilligers die geen lid zijn, maar zich belangeloos inzetten. Deze commissies zorgen o.a. ieder jaar voor een prachtige gids die voortaan zelfs compleet in kleur komt. Jaarlijks wordt de Bonte n'Oavond georganiseerd die ook door veel buiten-dorpse bezocht wordt. De steeds terugkerende onthullingen rondom de elfde van de elfde zijn ieder jaar weer een spektakel in de vorm van grote toneelstukken. En het E.P.K. (ex prinsen kabinet) is een mooi voorbeeld van hoe ex- prinsen betrokken blijven bij de carnavalsvereniging: zo blijf je een beetje prins voor het leven. De grote betrokkenheid in het dorp blijkt ook uit de drie uur durende carnavalsoptocht waar iedereen aan mee doet, wat betekend dat er nagenoeg geen publiek langs de kant staat. Dat de betrokkenheid zo hoog is wil de CV graag ook zo houden. Om dit te stimuleren wordt het prinsraden jaarlijks weggegeven aan afwisselend een andere Balgoijse vereniging, wat hen een mooie bijdrage op kan leveren. Maar ook wordt er geprobeerd om telkens een nieuwe Prins te vragen uit een andere hoek van het dorp, uit andere families en uit een wisselende leeftijdscategorie. Tevens vind de vereniging het belangrijk dat iedereen in Balgoij prins kán worden. Je hoeft niet te beschikken over uitblinkende kwaliteiten of een grote portemonnee, de financiële middelen en de benodigde ondersteuning wordt door de vereniging geleverd.

Ook de jeugd wordt dit weekend niet vergeten, voor hen vindt er op zaterdagmiddag een vermakelijk programma plaats en zullen zo als ware carnavallisten worden opgeleid.  De Moaslanders sluiten het jubileumweekend op zondag 5 juni af in met Frühshoppen in Tiroler sferen. Dit beloofd een gezellig dorpsfeest te worden.

Feestlocatie: feesttent bij Dorpshuis 't Ballegoyke, Boomsestraat 2B te Balgoij

De receptie zal zaterdag 4 juni plaatsvinden van 18.00 tot 20.00 en is vrij toegankelijk voor iedereen. Aansluitend vindt een gezellige feestavond plaats.

Op Zondag 5 juni vindt het Frühshoppen plaats, waar een kaartverkoop voor heeft plaatsgevonden.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties