Dag van het Kasteel: vossenjacht in Museum Kasteel Wijchen

Van onze redactie
26 mei 2022

Op tweede Pinksterdag, 6 juni 2022, is de Dag van het Kasteel. Kastelen en buitenplaatsen zetten de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud. Museum Kasteel Wijchen organiseert deze dag een superleuke vossenjacht!

De Landelijke Dag van het Kasteel heeft dit jaar als thema ‘Een ramp is van alle tijden’, van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.
Ook wordt gekeken naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij en ook in 2021 maakten we rampzalige tijden mee door corona en door de overstromingen die vooral Limburg troffen. Zijn er parallellen met het Rampjaar 1672? Het ene Rampjaar is het andere niet, of toch wel?

Vossenjacht
In 1906 brandde Kasteel Wijchen in de Sinterklaasnacht geheel uit. Een ramp die er bijna voor zorgde dat het kasteel niet werd herbouwd. Tijdens de Dag van het Kasteel organiseert Museum Kasteel Wijchen in en rondom het kasteel een vossenjacht voor kinderen die draait om deze ramp. Deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Datum en tijd
Maandag 6 juni 2022 – doorlopend van 11:00 - 16:30 uur, aanmelden niet nodig. 
De eerste ronde start om 11:00 uur, de laatste ronde om 15:00 uur.

Locatie
Museum Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 in Wijchen.

Prijs
Inbegrepen bij een museumticket. 

Zie ook www.museumwijchen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties