Hockeyheren MHC Wijchen verslaan directe concurrent Don Quishoot

23 mei 2022

Afgelopen zondag stond voor de hockeyheren van MHC Wijchen de eerste van drie zware wedstrijden op het programma. Op eigen veld ontvingen zij de studenten van Don Quishoot Eindhoven, hun directe concurrent voor de derde plek in de competitie. De Wijchense formatie had wat recht te zetten tegen de Eindhovenaren aangezien in Eindhoven met 2-5 werd verloren eerder dit seizoen.

Verslag door Daniël Duijzer

In het eerste kwart werd al snel duidelijk dat het een mooie wedstrijd zou worden. Don Quishoot nam het initiatief op het Wijchens waterveld, maar het was het thuisteam dat via Lars Wortelboer op voorsprong kwam (1-0). Gedurende de eerste helft kreeg Wijchen meer grip op de wedstrijd en wist het haar kansen effectief te benutten. Luuk van den Reek verdubbelde de voorsprong door een listig stuiterballetje binnen te tippen (2-0). Niet veel later bouwde Lars Wortelboer de voorsprong uit tot 3-0 en nog voor het rustsignaal was het Floris de Waard die de keeper van Don Quishoot door de benen passeerde en voor de 4-0 tekende.

Ondanks de comfortabele voorsprong, mochten de Wijchenaren geen moment verslappen tegen hun directe concurrent. Zij waren er dan ook op gebrand hun voorsprong verder uit te bouwen. In het derde kwart kwam Wijchen via balkunstenaar Koen Schipper op een 5-0 voorsprong. In het vierde kwart tekende hij ook voor de 6-0 na één van zijn hockeykundige hoogstandjes. De studs uit Eindhoven deden nog wat terug door de 6-1 te maken, maar kwamen niet verder dan dat.

Wijchen Heren 1 mag trots zijn op hun prestatie van afgelopen zondag. Er moet gezegd worden dat Don Quishoot pech had met het uitvallen van twee basisspelers door knie- en hoofdblessures. Desalniettemin wist Wijchen met een volwassen houding en afwisselend spel een forse overwinning te boeken op één van de betere ploegen uit de competitie. Met de overwinning verstevigt Wijchen de derde plek in de competitie. Aankomende zondag spelen zij tegen Liberty Heren 1 in Dongen. De eerstvolgende en laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is op 12 juni om 14:45 tegen Horst Heren 1, de huidig nummer 2 in de competitie.

De goalscoorders van links naar rechts: Lars Wortelboer, Koen Schipper, Floris de Waard, Luuk van den Reek.