Voetbal: Alverna deelt in een aantrekkelijke wedstrijd de punten met sv Top

23 mei 2022

De warm-up moest in het stadion gedaan worden omdat de wedstrijden van de lagere teams te laat begonnen waren. Ook moest er bij Alverna nog een ‘vrijwilliger worden aangewezen’ om als grensrechter dienst te doen, omdat onze reguliere assistent na een avondje doorzakken doodleuk afbelde op het laatste moment. Uiteindelijk nam Johan Kortenray de taak op zich en vlagde een puike wedstrijd, waarvoor dank.

Verslag door Henny Remmers

Vanaf de aftrap nam Alverna het initiatief, Lucas van den Heuvel haalde uit na een hoekschop, maar doelman Just v.d. Vondervoort redde. Owen Mbila kreeg bij een uitval de bal net niet lekker mee, en Moreno Veneruso had kans na een crossbal van Aleksander Lejic, dit alles in de eerste tien minuten. Dat de 0-1 niet uit kon blijven was duidelijk, uiteindelijk viel hij na een pass van Sjoerd Booijen op Mels Lantang die met een steekbal Owen Mbila wegstuurde, die bekwaam afrondde.
Ook na de 0-1 bleef Alverna op zoek naar meer, en had ook zeker mogelijkheden via Owen Mbila en Lucas van den Heuvel. Aan de andere kant liet Top zich ook niet onbetuigd, Alverna-keeper Robert Zaalman (foto) moest optreden bij een schot en een kopbal van Wouter Boons, en bij een poging van Mees Linders vlak voor rust. Tussendoor had Floris Florussen zich al laten gelden door twee maal een uitbraak van Top onschadelijk te maken voor er echt gevaar ontstond.

In de rust had trainer Bas Gosgens ze blijkbaar verteld dat als ze nog aanspraak wilde maken op nacompetitie, er uit een ander vaatje getapt diende te worden. Dus trof Alverna een strijdvaardiger Top, dat het initiatief naar zich toe trok. In het begin kreeg Alverna mogelijkheden voor Thomas Verkuijlen, en moest v.d. Vondervoort zich strekken na een actie van Aleksander Lejic. Toch was het Top dat scoorde, bij een hoekschop schatte de net voor Sjoerd Booijen ingevallen Derek de Bruijn de situatie verkeerd in en Joeri Cuppen kon toen gemakkelijk de 1-1 scoren.
Ook na de gelijkmaker speelde het meeste gevaar zich voor het Alvernadoel af, niet dat het meteen allemaal 100% kansen waren, maar Rick van Ginkel en zeker Floris Florussen kraakten diverse aanvallen nog voordat Robert Zaalman in actie hoefde te komen. Alverna bleef gedurende die tijd ook gevaarlijk met uitvallen, die met een beetje meer geluk (of kunde) een doelpunt hadden kunnen opleveren. De slotfase was echter voor scheidsrechter Bram van Dongen, waar hij de hele wedstrijd onzichtbaar was geweest (goed voor een scheidsrechter), begon hij in het laatste kwartier met gele kaarten en warrige beslissingen te strooien. Daar had Top geen baat bij, want door de winst van Nemelaer moest het zelf winnen om nog kans te houden. Door het rommelige slot lukte dat niet, en heeft Top alleen nog een theoretische kans.

Vandaag speelde doelman Robert Zaalman zijn 90e opeenvolgende competitiewedstrijd, sinds 24-09-2017 speelde Robert vijf seizoenen alle competitiewedstrijden die Alverna speelde van de eerste tot de laatste minuut mee. Door de twee coronajaren hadden dit er veel meer kunnen zijn. Robert Proficiat!! a.s. zondag speelt Alverna na 72 jaar voorlopig de allerlaatste thuiswedstrijd in het Zondagvoetbal.

Opstelling
Robert Zaalman: Moreno Veneruso, Sjoerd Booijen (’65 Derek de Bruijn), Floris Florussen, Rick van Ginkel©, Aleksander Lejic: Mels Lantang, Sergio Vieira (’75 Danny Vos), Thomas Verkuijlen: Lucas van den Heuvel (’80 Mouctar Jalloh), Owen Mbila (’80 Julian Willems).