Hockeydames MHC Wijchen verspelen 3-0 voorsprong

22 mei 2022

Vandaag stond de negende competitiewedstrijd na de winterstop op het programma: de thuiswedstrijd tegen Uden D1. Wijchen begon de wedstrijd vol zelfvertrouwen en het was Annefleur Engel die binnen twee minuten de 1-0 op het scorebord zette. Wijchen bleef het spel bepalen en nog in het eerste kwart werd de score verdubbeld door een doelpunt van Femke Sewalt.

Verslag: Willem Faassen

In het tweede kwart koos Uden voor een verdedigendere tactiek. Mede hierdoor werden de ruimtes kleiner en kreeg Wijchen minder kansen, maar het kwam op eigen helft ook niet in gevaar, waardoor Wijchen met een 2-0 ruststand de kleedkamer op kon zoeken.

Meteen na rust maakte aanvoerder Anne Jansen de 3-0. Het tempo zakte daarna onverwacht in en de Wijchense dames werden slordig. Uit een strafcorner en twee kansen maakte Uden vervolgens drie goals, waardoor er binnen tien minuten opeens weer een gelijke stand op het scorebord stond.

In het laatste kwart probeerde Wijchen met een slotoffensief nog orde op zaken te stellen. Dit resulteerde in twee grote kansen en een gele kaart voor de bezoekers. De laatste strafcorner van de wedstrijd voor Wijchen eindigde op de lat, waardoor het 3-3 bleef en Wijchen twee punten verloor.

Komende zondag speelt Wijchen in Deventer de volgende wedstrijd.