Schaakvereniging Het Kasteel Wijchen pakt ongeslagen het kampioenschap

Sport
Van onze redactie
22 mei 2022

Het vlaggenschip van schaakvereniging Het Kasteel, het team dat in de landelijke KNSB-competitie uitkomt, heeft afgelopen zaterdag met vlag en wimpel het kampioenschap binnengehaald. In en tegen Amersfoort werd de laatste competitiewedstrijd met 5- 3 gewonnen. Daarmee is promotie naar de landelijke derde klasse een feit.

Slechts eenmaal hoefde het team een gelijkspel toe te staan, alle overige wedstrijden werden het afgelopen seizoen gewonnen. Ook in Amersfoort werd er geen enkele nederlaag geincasseerd. Siebe Rossen speelde wegens familieomstandigheden zijn wedstrijd al op vrijdagavond al vooruit, en kwam met de volle buit terug naar Wijchen. Een dag later presteerde Bram Rutten hetzelfde. Alle overige partijen eindigden in remise.

Wat is het geheim van het succes van dit team? Dat is clubtrouw. Vijf jaar geleden werd Het Kasteel ook al eens kampioen. Destijds is bijgaande foto gemaakt. Sindsdien zijn er nauwelijks mutaties geweest. Een enkeling stopte met schaken. Clubman Simon van Dijk keerde weer terug op het oude nest, en maakte een geslaagd debuut in het KNSB-team. Samen met Bram Rutten is dit tweetal bovendien al jarenlang actief als jonge organisatoren van het zomerschaken in café Anneke.

Routiniers Willem van Berkel en Henk van Kortenhof zijn nog steeds erg belangrijk voor het team. Van Kortenhof werd zelfs topscorer van Het Kasteel met een score van 7 matchpunten uit 8 partijen. De gebroeders Maarten en Siebe Rossen leverden eveneens weer een belangrijke bijdrage. Siebe scoorde  6 uit 7 en bleef eveneens ongeslagen. Twan Rutjes, Kaz Haans en teamleider Henk Massink waren weer degelijk en betrouwbaar. Als invallers leverden daarnaast Albert Verhaaren en Stein van Tol nog hun bijdrage aan het zeer succesvolle seizoen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties