Wijchense kunstenaars in 'Undine, een verhaal in muziek, woord en beeld'

Kunst en cultuur
Van onze redactie
20 mei 2022

Het tragische verhaal van Undine, een waterwezen, wordt u verteld door Ensemble Mythisch met Muziek en de Wijchense beeldend kunstenaar Marie-Louise Hooymans. Met behulp van crowdfunding maakten zij een muzikale vertelvoorstelling, een CD, een boek en een reeks linosnedes van dit prachtige gotische sprookje voor grote mensen.

Op 29 mei kunt u komen luisteren op kasteel Doornenburg. Daar geeft Mythisch met Muziek het vertelconcert bij de presentatie van boek en CD: De Ziel van het Water, met daarin ook nog andere waterverhalen. En er is een expositie van de bijbehorende linosnedes van Marie-Louise Hooymans te zien. De expositie gaat open om 15.00 uur. Om 16.00 uur begint het concert, dat zal duren tot ongeveer 17.15 uur. Voor sponsoren is de toegang gratis. Niet gesponsord? Dan betaalt u €12,50 voor een kaartje. Het is tevens de laatste gelegenheid waarop de CD met de muziekvertelling en de sonate, het boek, geïllustreerd met linosnedes en originele lino-afdrukken te koop zijn voor de lagere sponsorbedragen.

Vanaf het moment dat Undine de knappe ridder Hutbrand ontmoette, veranderde haar leven. Maar ‘lang en gelukkig’, dat zit er niet in in dit gotische sprookje voor grote mensen, dat zich afspeelt in een decor van een knoestig woud bij een kolkende rivier en in een hooggelegen kasteel. Het verhaal werd opgeschreven aan het begin van de negentiende eeuw. Ruim een halve eeuw later was het de inspiratiebron voor een prachtige sonate voor fluit en piano van Carl Reinecke. Mythisch met muziek, bestaande uit fluitiste Heleen de Witte, pianist Rob van Heck en de Wijchense verhalenverteller Paul Groos, heeft het verhaal bewerkt en weer verenigd met de muziek. U hoort hoe magistraal componist Reinecke erin is geslaagd om het verhaal van De La Motte Fouqué in muziek te verklanken. Marie-Louise Hooymans heeft het verhaal geïllustreerd met sfeervolle linosnedes.

Undine. Een verhaal in muziek, woord en beeld. Komt u luisteren?
De Ziel van het Water, 29 mei, vanaf 15.00 uur (concert om 16.00 uur), Kasteel Doornenburg


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties