Hockeyheren MHC Wijchen zetten zegereeks voort

17 mei 2022

Afgelopen zondag stond voor de hockeyheren van Wijchen de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma. In Boxmeer werd er al een lange tijd niet meer gewonnen. Zondag moest Wijchen wel winnen om promotie nog in zicht te houden. En gewonnen werd er dan ook.

Verslag door Daniël Duijzer

Onder een felle zon en over een kaalgelopen hockeyveld klonk het eerste fluitsignaal in Boxmeer. Wijchen nam direct het initiatief en wist binnen 5 minuten de 0-1 te scoren. Op aangeven van Koen Schipper was het Tim de Groot die doel trof. Op één van de spaarzaame momenten dat Wijchen de grip verloor, kreeg het de 1-1 tegen uit een strafcorner. Aan het begin van het tweede kwart wist Wijchen weer op voorsprong te komen via Luuk van den Reek die, wederom op aangeven van Koen Schipper, met een backhand tekende voor de 1-2.

Uiteraard was een marge van 1 doelpunt niet genoeg voor de hockeyheren van Wijchen. Toch was het thuisteam Boxmeer dat in het derde kwart scoorde en zich daarmee terugbracht in de wedstrijd (2-2). Ondanks het forse overwicht dat Wijchen had op het veld, had het moeite met scoren. Veel van hun doelpogingen vlogen vlak langs de palen van het doel. Uiteindelijk was daar toch Lars Wortelboer die zijn team op een onvermijdelijke en verdiende voorsprong zette en daarmee de wedstrijd besliste (2-3).

Wijchen heeft de afgelopen weken volwassen hockey laten zien en daardoor weinig punten verspeeld. De aankomende drie wedstrijden zullen zij nog stevig aan de bak moeten tegen hoog geklasseerde teams. De kansen voor Wijchen om te promoveren naar de 2e klasse zijn minimaal geworden doordat directe concurrent Horst geen punten liet liggen afgelopen zondag. Aankomende zondag speelt Wijchen vanaf 14:45 uur op eigen veld de kraker tegen de Eindhovense studenten van Don Quishoot.