Hockey: MHC Dames 1 scoren er lustig op los

16 mei 2022

Na het gelijke spel tegen Kromhouters vorige week stond vandaag een uitwedstrijd tegen Zevenaar op het programma. De Wijchense dames begonnen, ondanks de warmte, scherp aan het duel en wisten in het eerste kwart meteen een veilige 0-3 voorsprong op te bouwen door doelpunten van Annefleur Engel (2x) en Femke Sewalt.

Verslag: Willem Faassen

In het tweede kwart zette Wijchen de druk voort en was het aan de keepster van Zevenaar te danken dat de score niet groter werd. Zevenaar wist zich geen raad met het tempo en het kwam slechts één keer in de cirkel van Wijchen. Keepster Evi van Uden pakte deze bal goed, waardoor de ruststand 0-3 bleef.

Na rust bleef Wijchen goed combineren op zoek naar nieuwe kansen tegen een Zevenaar dat steeds wat verder inzakte. Ondanks meerdere grote kansen lukte dat pas in het vierde kwart. Elle de Korte en opnieuw Femke Sewalt wisten de voorsprong uiteindelijk nog uit te bouwen. Daarmee was de 0-5 overwinning een feit en Wijchen hield voor de derde week op rij de nul.

Komende zondag speelt Wijchen D1 een thuiswedstrijd tegen Uden.