Voetbal: Alverna herstelt zich en stijgt 2 plaatsen

16 mei 2022

Alverna heeft zich goed hersteld van de twee nederlagen tegen Erp en Nemelaer: in de thuiswedstrijd tegen EFC uit Eersel werd met 5-2 gewonnen.

Verslag: Henny Remmers

Het eerste schrikmomentje was wel voor Alverna, Gijs Wuijts knalde de bal in de 2e minuut op de lat. Ook in de 14e minuut kreeg EFC de kans om te scoren, maar Robert Zaalman redde van dichtbij op een kopbal van Max van Limpt. Tussendoor waren er mogelijkheden voor Alverna geweest, maar deze werden niet benut.
Dat deed EFC wel, Alverna verspeelde de bal waardoor Daan Bogearts in de rebound na de redding van Robert Zaalman de 0-1 kon aantekenen. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want nog in diezelfde 20e minuut was het Lucas van den Heuvel die de 1-1 maakte. Ook in het vervolg zochten en vonden beide ploegen hun mogelijkheden, zonder tot echt grote kansen te komen. Die kwam er voor Alverna door een handsbal van EFC net buiten de zestien, Aleksander Lejic schoot hem strak langs de muur onder in de hoek (1-0) Heel sterk zag doelman Jesse Theuws er hierbij niet uit want het was ‘zijn’ hoek waarin de bal binnen ging. Op slag van rust een overtreding op ongeveer dezelfde plek, nu was het Lucas van den Heuvel die doelman Theuws wel kansloos liet met een bal  in de kruising (3-1).

Alverna begint met kansjes in de tweede helft, Lucas van den Heuvel kopt over na een voorzet van Thomas Verkuijlen, Owen Mbila doet dat met een hoekschop van Mels Lantang, en bij een uitbraak van Cas van der Wal springt de bal net iets te ver vooruit. Toch lukt het EFC om de aansluitingstreffer te maken, in de 54e minuut is het spits Gijs Wuijts die de 3-2 scoort. Ook moet Zaalman nog attent zijn op een schot van Joni Hooijen om de 3-3 te voorkomen. Gelukkig herstelt Alverna ook nu de marge snel, Lucas van den Heuvel stuurt Owen Mbila diep, die alleen voor de keeper geen fout maakt(4-2). Vijf minuten later, een goed lopende aanval die via Lucas van den Heuvel, Moreno Veneruso en Owen Mbila bij Thomas Verkuijlen komt, die verschalkt Theuws voor de vijfde keer(5-2). Hierna geloven, waarschijnlijk ook door het warme weer, beide ploegen het wel. Owen Mbila krijgt nog een kans via Thomas Verkuijlen, en verspeelt nog een kans door niet zelf af te werken maar slecht af te leggen op Mouctar jalloh.

Uiteindelijk een verdiende overwinning, met bij vlagen goed spel. Ook was zeker de inzet en spelvreugde weer aanwezig. Man van de wedstrijd (sorry Julian) was de ontketende Lucas van den Heuvel, die met twee treffers en een assist een groot aandeel in de overwinning had. Door deze overwinning is er ook weer twee plaatsen winst geboekt op de ranglijst, en staan we nu zevende.

Opstelling
Robert Zaalman: Moreno Veneruso, Sjoerd Booijen, Floris Florussen, Aleksander Lejic, Cas van der Wal (’77 Derek de Bruijn): Mels Lantang© (’77 Danny Vos), Sergio Vieira, Thomas Verkuijlen: Lucas van den Heuvel (’77 Mouctar Jalloh), Owen Mbila