Theater Klare Taal en De Reisgenoot in 't Mozaïek Wijchen

Kunst en cultuur
Van onze redactie
13 mei 2022

Een bijzondere avond bestaande uit twee speciale voorstellingen, ieder met hun eigen verhaal, ieder met hun eigen inclusiviteit en diversiteit, ieder met hun eigen publiek, of toch niet? Deze avond brengt diverse werelden samen en vormt zeker aanleiding tot bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken en unieke ervaringen.

Theater Klare Taal

Dit is een theatergezelschap met spelers waarvan sommigen al bijna tien jaar podiumervaring hebben opgebouwd. Deze spelers, allen met een verstandelijke beperking, hebben zich tot doel gesteld bijzonder, eigen en meeslepend theater te maken voor ieder die daarvan houdt. De spelersgroep bestaat uit de 14 vaste spelers en begeleiders en worden soms ondersteund door stagiaires van de HAN of van ArtEZ.

Orpheus en Eurydice is een bewerking van het oude Griekse verhaal over de halfgod Orpheus en de nimf Eurydice. De beide geliefden verliezen elkaar wanneer Eurydice door de beet van een slang in de Onderwereld terecht komt. Orpheus gaat haar zoeken en weet haar uiteindelijk weer mee te krijgen naar de werkelijke wereld. Door een moment van twijfel houdt Orpheus zich niet aan de afspraak van Hades, de meester van de Onderwereld, en verliest hij voor de tweede keer zijn lief. 

Theater Klare Taal verbeeldt dit tragische liefdesverhaal in een montage-voorstelling. De hoofdrollen worden door meerdere spelers vertolkt waardoor er een bijzonder schouwspel ontstaat met een prettige afwisseling tussen solisten en het ensemble.

De Reisgenoot

Golven zo hoog geeft een ander perspectief op psychische ziekte en herstel. Maarten van Veen (de Reisgenoot) schreef songs naar aanleiding van de verhalen van de ervaringsdeskundigen. Ondersteund met anekdotes en filmbeelden van de deelnemers maakten wij een voorstelling vol inspiratie, over de kwetsbaarheid en kracht die in ons allemaal schuilt.

Een voorstelling voor wie nog met klachten worstelt, voor mensen die hun weg weer zoeken en weten te vinden, voor behandelaars en medewerkers uit de ggz en ook voor familie, vrienden, en anderen uit de buurt die deze wereld meer van binnenuit willen leren kennen. Want met deze voorstelling willen we bijdragen aan het doorbreken van taboes en stigma’s rond psychische ziekten.

Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl

Datum: donderdag 2 juni 2022. Tijd: 19:30 uur. Prijs: € 17,50

Foto: SpecialArts Leusden


Dit bericht delen:

Lees ook