Jumbo Emilialoop 2022 was één groot feest!

Evenementen
Van onze redactie | Foto's: Rob Jansen, Jannes de Vrijer
10 mei 2022

Met ruim 400 inschrijvingen en veel publiek langs het parcours werd de tweede editie van de Jumbo Emilialoop een groot succes. Na twee jaar uitstel kwam er gelukkig geen afstel en kon zaterdag 7 mei eindelijk de tweede editie van de Emilialoop worden gehouden.

Met start/finish bij Sterrenbosch, een ronde van 2,5 kilometer door en rondom het centrum. Om 18:00uur werd na de opening door wethouder Bea Schouten en organisator Frank Cornelissen gestart met de afstanden voor de jeugd.
Kinderen t/m 6 jaar liepen een ronde van 500m. De snelste tijd was daar voor Marit Woetenenk. Eerste jongen werd Ralf Vos.
Kinderen t/m 9 jaar liepen een ronde van 1000m: winst ging hier naar Stef Lensen. Jonne Vergeer was hier het snelste meisje.
Op de 2,5 kilometer won de broer van Stef: Joris Lensen in een tijd van 8:47. Zijn clubgenote van Runningteam Simba, Pien Nieuwenhuis won bij de meisjes.

Runningteam Simba was goed vertegenwoordigd, want ook op de 5 kilometer ging de winst naar Simba. Moeder Christine Venhuizen werd eerste in een tijd van 18:41. Haar dochter Alyn pakte het zilver. Brons was er voor Lisanne Schapendonk van AV Wijchen. Dat loperstalent in de genen zit is wel duidelijk want ook bij de mannen ging de winst naar een vader van een atleet: Martijn Vos (vader van Ralf – winnaar op de 500m) won hier in een supersnelle tijd van 16:09. Zilver was er voor Tim Os en brons voor Gijs Janssen.

Op de 10 kilometer, waarbij de deelnemers het parcours van 2,5 kilometer 4 keer liepen en daarbij dus ook vier keer konden genieten van veel applaus en muziek op de Markt en de kasteellaan, ging de winst overtuigend naar Bart Janssen in een tijd van 34:18. Plek twee was voor Wouter Kegge en de derde plaats was Jesper van der Wielen. Jesper, die een tijd lang wat minder actief was op wedstrijden, gaf na de wedstrijd toe enigszins druk te voelen vanwege zijn startnummer 1. Met zijn derde plek en een tijd van 34:55, liet hij echter zien dat hij die druk nog prima aan kan.
De snelste vrouw werd met een tijd van 39:38 Ramona Sour. Zilver was er voor Emma Custers. Brons voor Anouk Meekel.Bijzonder was dat de medailles en prijzen werden uitgereikt door de naamgeefster van deze loop: Emilia van Nassau. Fysiotherapiepraktijk De Baat kreeg van haar, als winnaar van de bedrijvencompetitie, een van beeldje van Emilia overhandigd.  

Ervaren lopers spraken van een strak georganiseerde loop en ook de organisatie zelf was tevreden. “We hebben er door Corona lang op moeten wachten. Na 2019 stonden we te trappelen om er in 2020 en daarna in 2021 een feestje van te maken. Voor ons gaat het echt om de combinatie van een hardloopevenement samen met de gezelligheid van de Wijchense horeca. Nu kon het eindelijk weer en dit smaakt zeker naar meer.”  Op naar 2022! 

Wijchen, een rondje waard!

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties