Hockeyheren MHC Wijchen maatje te groot voor Bommelerwaard

Sport
Verslag door Daniël Duijzer
9 mei 2022

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Bommelerwaard op het programma voor de hockeyheren van MHC Wijchen. Eerder dit seizoen werd er in de uitwedstrijd met 2-4 gewonnen. Zondag moest Wijchen winnen om nog kans te maken op de tweede plek in de competitie, wat directe promotie betekent. Gewonnen werd er en dat met ruime cijfers.

Over een zonovergoten waterveld in Wijchen klonk het eerste fluitsignaal. Het thuisteam zette meteen de toon op eigen door aanvallend te spelen. De eerste speler die namens Wijchen een goal op zijn naam mocht schrijven was aanvoerder Lars Wortelboer (1-0). Nog in het eerste kwart bouwde Guus Megens de voorsprong uit tot 2-0 met een backhandslag op maat. Wijchen domineerde en gaf slechts enkele kansen weg waar Bommelerwaard niet uit wist te scoren. Mede door uitstekend keeperswerk van Loek Pelser, ingevlogen vanuit de jongens A. In het tweede kwart maakte spits Sjors Reith nog de verdiende 3-0, waarna er gerust werd.

Wijchen stapte het derde kwart met een comfortabele voorsprong het veld weer op. Zij wisten echter dat de voorsprong uitgebouwd moest worden om de winst zeker te stellen. Toch verloor Wijchen in het derde kwart af en toe de grip op de wedstrijd en moesten zij één tegendoelpunt toestaan (3-1). Het was Lars Wortelboer die echter het verschil weer terug op 3 doelpunten bracht (4-1). In het vierde kwart pakte Wijchen de draad weer op en vlogen Bommelerwaard de goals om de oren. Daniël Duijzer wist uit een strafcorner te scoren (5-1). Luuk van den Reek zag ook nog een fenomenale backhand in de kruising vliegen (6-1). Tot slot mocht Koen Schipper een strafbal nemen die hij met enig geluk langs de keeper van Bommelerwaard zag rollen (7-1).

Wijchen deed zondag wat zij moest doen tegen Bommelerwaard. Keeper Loek Pelser verdient een speciale vermelding aangezien hij zijn eerste wedstrijd bij Heren 1 uitstekend keepte. De mannen van Wijchen gaan zich nu richten op de laatste 4 wedstrijden van de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 22 mei vanaf 14:45 uur.

De goalscoorders:


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties