Historische wandeling Batenburg

Geschiedenis
Van onze redactie | Fotograaf: Ton Rothengatter
8 mei 2022

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 22 mei 2022 een historische wandeling rondom Batenburg. De ruïne Batenburg, Liendense Waard en Batenburgse molen horen bij elkaar. 

De Liendense Waard was ooit in het bezit van de kasteelbewoners. Na het herstel van een oude rivierloop is de Waard een eldorado voor vogels geworden. Een flinke snoeibeurt heeft ervoor gezorgd dat de vele eenden en andere watervogels goed zichtbaar zijn. De vlechtheggen (Maasheggen) worden volwassen en zorgen voor een grote biodiversiteit in de Waard. Kortom een prachtig gebied om te bezoeken. De Batenburgse molen staat er weer stoer bij. De geschiedenis van de molen wordt verteld. We eindigen onze wandeling bij de ruïne Batenburg. Daar duiken we in de turbulente geschiedenis van de Heren van Batenburg. De imposante restanten het kasteel helpen ons om de geschiedenis te laten herleven. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
  • Tijd: start om 14:00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties