Uniek sterrenrestaurant in Wijchen voor Alpe d’HuZes

Goed doel
Van onze redactie
3 mei 2022

Het is Team Modderkolk gelukt om afgelopen zondag vier top chef-koks met hun crew naar de Havenweg in Wijchen te halen om gezamenlijk een sponsordiner te verzorgen voor 137 gasten ten bate van Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes heeft tot doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Dit geld wordt voor 100% besteed aan onderzoek naar de verschillende vormen van kanker. Team Modderkolk, bestaande uit 10 Wijchense wielervrienden, steunt dit doel. Enkele maanden geleden ontstond het idee om een sponsordiner te organiseren. Dankzij de contacten van Joost Sommerdijk van De Moldbrothers lukt het om Mike Cornelissen van restaurant Rijnzicht uit Doornenburg,  Hans Derks van restaurant Versaen uit Ravenstein, Jermain de Rozario van restaurant De Rozario uit Helmond (alle drie goed voor 1 Michelinster) en Eltjo Scheepers van restaurant Pit uit Heeswijk-Dinther naar Wijchen te halen. Alle vier chef-koks en hun crew waren direct enthousiast en werkten geheel belangeloos mee. Binnen 1 week waren de 137 couverts uitverkocht!

Afgelopen zondag was het zover. De lunchroom Bij Floor aan de Havenweg in Wijchen werd ingericht als Vier Sterren Restaurant zodat de gasten een fantastische culinaire middag en avond tegemoet konden zien.  In een sfeervolle ambiance werden de gasten een vijf gangen diner met bijbehorende wijnen geserveerd. Tussendoor werden zij meegenomen in het doel van Alpe d’HuZes, de motivatie van Team Modderkolk en de motivaties van de chef-koks. Het werd een bijzondere happening met een lach en een traan. Om nog meer geld op te halen werd een unieke fles wijn geveild die meer dan €1000 opbracht. Daarnaast konden de aanwezigen ook confetti kanonnen afschieten om het doel nog meer te ondersteunen. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Een chique diner sloeg om in een fantastisch feest.

Als sportieve tegenprestatie fietst Team Modderkolk, in navolging van 2010 en 2012, op 2 juni voor het derde jaar zo vaak mogelijk de ‘Nederlandse Berg’ Alpe d’Huez op.

Wilt u Team Modderkolk ook steunen? Scan de qr-code en doneer!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties