Kernachtig Wijchen, CDA en VVD gaan samen voor nieuwe coalitie

Politiek
Van onze redactie
8 april 2022

Informateur Geert Gerrits concludeert dat er voldoende vertrouwen is tussen Kernachtig Wijchen, CDA en VVD om een coalitie te vormen. Dat is het resultaat van de gevoerde informatiegesprekken na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. De Wijchense formatie gaat van start.

Deze week spraken de drie partijen uitgebreid met elkaar over een mogelijke samenwerking. Geert Gerrits: “Deze coalitie doet recht aan de verkiezingsuitslag. De drie partijen, Kernachtig Wijchen, CDA en VVD kregen de meeste stemmen. Bovendien hebben deze partijen veel inhoudelijke overeenkomsten. Ik kijk ernaar uit om samen met deze mensen een krachtig gemeentebestuur te bouwen.”

Coalitieakkoord
De komende tijd gaan de beoogde wethouders en de fractievoorzitters van deze partijen rond de tafel om samen het coalitieakkoord te schrijven. Gerrits: “Er zijn zeker onderwerpen waarover wij verder moeten praten. Ook is nog niet duidelijk hoe de portefeuilles verdeeld worden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze partijen tot een mooi akkoord kunnen komen.”

De verwachting is dat binnen een paar weken de handtekeningen onder het coalitieakkoord worden gezet.

Op de foto: alle fractievoorzitters van de Wijchense partijen die mededen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Mogelijke coalitiegenoten: Nick Derks van de VVD (links), Geert Gerrits van Kernachtig Wijchen (3e van links) en Björn Derksen van het CDA (4e van links).


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties