Tussenstap in Wijchense coalitievorming: Kernachtig Wijchen, CDA en VVD gaan praten

Politiek
Van onze redactie
4 april 2022

Kernachtig Wijchen, CDA en VVD gaan in een
tussenstap praten over een mogelijke samenwerking. Dat is de uitkomst van de verkenningsgesprekken over een nieuwe coalitie.

Het is nog te vroeg om te besluiten een coalitie te vormen en een akkoord te schrijven.
Eerst is een tussenstap nodig. Informateur Geert Gerrits van Kernachtig Wijchen: “We zien zeker voldoende inhoudelijke overeenkomsten tussen deze partijen om verder te praten. Maar er is meer verdieping nodig. Een samenwerking betekent ook een andere rol voor het CDA: van oppositie naar coalitie. Ook daarover praten we verder.” Nog deze week gaan de partijen verder in gesprek over een mogelijke samenwerking.

Verkenningsgesprekken
Na de gemeenteraadsverkiezingen nam Geert Gerrits het voortouw om een coalitie te vormen. In twee gespreksrondes is gesproken met vertegenwoordigers van alle fracties in de gemeenteraad.

Gerrits: “Met alle partijen hebben we prettige maar stevige gesprekken gevoerd over inhoudelijke onderwerpen. Dat belooft hoe dan ook een constructieve samenwerking in de toekomst. We zien op inhoud met alle partijen raakvlakken, maar om het meest recht te doen aan de uitspraak van kiezer verkennen we nu eerst een samenwerking tussen Kernachtig Wijchen, CDA, en VVD.”

Dit zijn de drie partijen die de meeste stemmen kregen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Samen bezetten deze partijen 18 van de 27 raadszetels.

Op de foto: alle fractievoorzitters van de Wijchense partijen die mededen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Mogelijke coalitiegenoten: Nick Derks van de VVD (links), Geert Gerrits van Kernachtig Wijchen (3e van links) en Björn Derksen van het CDA (4e van links).


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties