Musical De Jantjes bij Theater ’t Mozaïek Wijchen op zaterdag 2 april

Entertainment
Van onze redactie
23 maart 2022

Nadat De Kleine Komedie net als vele anderen in lockdown heeft gezeten door het coronavirus en er geen repetities konden plaatsvinden, is het De Kleine Komedie toch gelukt om ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de vereniging de musical De Jantjes in de theaters te brengen .


Het verhaal:
De Jantjes speelt zich af in de Jordaan, in het midden van de 20e eeuw.
Het zit de 3 vrienden Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus de laatste tijd niet mee. Mooie Leendert heeft -hoewel hij is getrouwd met bleke Doortje - zijn oog laten vallen op Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries. De Moeder van Leendert besluit haar zoon te helpen en vertelt aan de moeder  van Dries, moeder Betje, leugens over Blonde Greet. Moeder Betje wil niet dat haar zoon met zo'n slechte meid verkering heeft en probeert te stoken in de goede relatie.


Bovendien slaat Dolle Dries Mooie Leendert in elkaar, omdat die op zijn beurt zijn vrouw Doortje alle hoeken van de kamer liet zien. Hiervoor belandt Dolle Dries in de gevangenis.


Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin. Schele Manus wordt om zijn handicap (hij loenst een beetje) door zijn vriendin Toffe Jans aan de kant gezet.


  Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als de Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden achter zich.


Na zes jaar keren ze terug. Er is nogal wat veranderd…


  Regie Erik van der Zee
Met medewerking van muziek de Looband
Met medewerking van Indonesische dansgroep Bunga Melati


Voorstelling: zaterdag 2 april, aanvang 20.00 uur, Theater 't Mozaïek, Campuslaan Wijchen
Kaarten te koop bij het theater, per kaartje gaat €2,50 naar Giro555 voor Oekraïne.
www.dekleinekomedie-rivierenland.nlDit bericht delen:

Lees ook
Advertenties