Wijchen en Druten zoeken kamers voor kwetsbare jongeren

Jongeren
Van onze redactie
21 maart 2022

Veel jongeren die hulp krijgen van een organisatie waar ze tijdelijk wonen, willen daarna zelfstandig leren wonen. Op dit moment zijn er voor deze jongeren niet genoeg woonplekken. Samen met Kamers met Aandacht zoeken de gemeenten Wijchen en Druten kamers die zij kunnen huren. 


In oktober 2021 startten de gemeenten Wijchen en Druten de pilot Kamers met Aandacht
Dit is een samenwerking met de gemeenten Nijmegen, Beuningen en Heumen. Stichting Kamers met Aandacht helpt hierbij. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Iedereen die een kamer voor tenminste 1 jaar wil verhuren, kan zich aanmelden. Stichting Kamers met Aandacht kijkt of er een jongere is die bij verhuurder past. En maakt afspraken tussen de verhuurder en de jongere. Ook ondersteunt Kamers met Aandacht de verhuurder bij vragen.


De verhuurder geeft de jongere aandacht
Dat kan bij iedere verhuurder anders zijn. Het kan gaan om bijvoorbeeld samen koken of helpen bij de administratie. De jongeren doen ook wat terug. Zo kunnen ze boodschappen doen of de hond uitlaten. De persoonlijke aandacht helpt de jongere om op eigen benen te leren staan. Ook krijgt de jongere hulp van een professionele begeleider. Deze werkt voor de zorgorganisatie waar de jongere eerst woonde.  


Wilt u meer weten over Kamers met Aandacht? Of heeft u een kamer die u wilt verhuren? Neem dan contact op met Kamers met Aandacht: info@kamersmetaandacht.nl, tel. 06 11 13 46 85. Of kijk op de website voor meer informatie: www.kamersmetaandacht.nl 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties