Wat zijn momenteel interessante beleggingsmethoden?

Economie
Van onze redactie
17 maart 2022

Waar men vroeger alleen maar via kleine bedrijven, vastgoed en de beurs kon investeren, zijn de opties nu veel ruimer geworden. De wereld verandert namelijk snel. Mede door het internet kun je zelfs via je telefoon in allerlei goederen investeren. Daardoor is dit veel laagdrempeliger geworden en stappen steeds meer mensen in de wereld van beleggen. Maar wat zijn nou eigenlijk interessante beleggingsmethoden waaruit je momenteel kunt kiezen? Je leest hier over allerlei interessante mogelijkheden die je hopelijk inspiratie geven om je eigen, unieke manier van beleggen te ontwikkelen.


Opties
De eerste beleggingsmethode die belangrijk is om te bespreken, is opties kopen. Opties zijn namelijk interessant doordat ze beleggers meer vrijheid geven dan aandelen. Zo is het met opties mogelijk om te gokken dat de waarde van een bepaald goed stijgt. Tevens heb je geen last van onnodige dingen als stemrechten zoals bij aandelen. Daarnaast kun je voor een lager bedrag instappen met opties. Al met al is dit zeker een beleggingsmethode die een portfolio sterk verbetert.


Indexfondsen
Een andere beleggingsmethode is een indexfonds. Indexfondsen zijn gemiddelden van de meest gewaardeerde bedrijven die op een bepaalde aandelenbeurs te vinden zijn. Het handige aan indexfondsen is dat je in plaats van investeren in allerlei verschillende aandelen enkel in een indexfonds hoeft te investeren. Dat scheelt veel moeite. Daarnaast is een indexfonds veel stabieler vergeleken met aandelen. Daardoor loop je minder risico op een investering die zich niet terugbetaalt.


Kickstarters
Ook kickstarters zijn momenteel erg populair om in te investeren. Sommige bedrijven zijn immers naarstig op zoek naar investeerders voor een bepaald product, maar soms is het lastig om ze te vinden. Met een Kickstarter kun je echter voor een deel beleggen in een bedrijf dat op zoek is naar kapitaal om hun project succesvol te laten worden. Hoewel beleggen in een Kickstarter wat meer risicovol is vergeleken met traditionele beleggingsmethoden, is deze optie nog steeds het overwegen waard.


Cryptovaluta
Ten vierde is het investeren in cryptovaluta momenteel razend populair. Cryptovaluta zijn digitale munten die op een beurs worden verhandeld. Deze munten zijn gebaseerd op allerlei nieuwe technologieën die een grote kans hebben om de huidige wereld op een bepaald aspect te verbeteren. Het is niet ongehoord dat de waarde van een van deze munten met 50% verandert op een dag. Daardoor zijn cryptovaluta niet alleen aanlokkelijk, maar ook risicovol als beleggingsmethode. Tevens is het goed om te beseffen dat de markt voor cryptovaluta niet tot nauwelijks wordt gereguleerd.


NFT’s
Tot slot zijn er ook NFT’s. Een NFT is een digitale versie van een eigendomscertificaat, dat vaak gebruikt wordt bij het verhandelen van digitale kunst of andere projecten. De afgelopen jaren is de populariteit van NFT’s als investeringsoptie geëxplodeerd. Dit komt doordat de rendementen gigantisch hoog kunnen zijn. Echter brengt investeren in NFT’s ook risico’s met zich mee. Zo zijn de prijsfluctuaties een grote reden tot zorg, met name als jij niet veel afweet van deze wereld. Toch is deze optie zeker goed om even door te nemen als beleggingsmethode.Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties