Officieel geopend: Wandelen via de Ommetjes in Wijchen!

Recreatie
Van onze redactie
14 maart 2022

  Wil je wandelen in Wijchen? Dat kan via Ommetjes in Wijchen, het bestaat uit 9 wandelroutes van 3,5 tot 5,5 km. Afgelopen zaterdag 12 maart zijn ze officieel geopend door wethouder Paul Loermans.Op verschillende punten kun je overstappen naar een andere route en daardoor zelf de lengte van je route samenstellen. De routes zijn gemarkeerd met stickers op lantaarnpalen en paaltjes en hebben ieder een eigen kleur. Een leuk effect is, dat de routes in beide richtingen zijn te lopen. Hierdoor krijg je een ander gezichtsveld op de omgeving tijdens dezelfde wandelroute. Zo kom je langs allerlei leuke bezienswaardigheden en ontdek je misschien wel plekjes waar je nog nooit bent geweest. 


 Bij de VVV/ T.I.P. en wijkcentra liggen gratis boekjes met alle wandelingen, voorzien van 9 routekaartjes en wetenswaardigheden. Via QR-codes kom je snel bij de betreffende website en is de route te downloaden via google maps, zodat je de route digitaal kan volgen (zorg wel dat bij instellingen de locatie van google maps “aan” staat). In een overzichtskaartje zijn alle routes in één blik te zien. Ook kom je onderweg informatieborden tegen waar eveneens alle routes opstaan. 


De routes zijn met de grootste zorg samengesteld door vrijwilligers van Stichting Wijchen Gezond en Leefbaarheid Wijchen Noord. Als je bordjes of stickers mist tijdens de route, kun je dat doorgeven via www.wijchengezond.nl. Zij zorgen dan dat het zo spoedig mogelijk wordt opgelost. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties