Karakteristieke Antoniusschool Alverna blijft toch behouden

Wonen
Van onze redactie
10 februari 2022

Panden worden verbouwd tot woningen


Het beeldbepalende schoolcomplex in Alverna blijft in zijn geheel behouden. Eerder was besloten om het meest westelijk gelegen deel te slopen. Nu worden alle panden verbouwd tot woningen voor starters en senioren. 


Vorige week tekenden de gemeente Wijchen, JOP projectontwikkeling uit Schaijk en de Wijchense bouwer Jan Oosterhout ontwikkeling de overeenkomst.


Beter plan
, is blij met het nieuws. “Mooi dat we toch alle gebouwen kunnen behouden. Veel mensen hier op Alverna zijn opgegroeid met de school en hebben een band met deze plek. In eerdere plannen zou het achterste gebouw, wat eigenlijk het mooiste is, worden gesloopt. In goed overleg met de ontwikkelaar is het plan verder verbeterd.Ook het groen wordt zoveel mogelijk behouden.”


Voor starters en senioren
Op de begane grond van de school komen straks woningen die geschikt zijn voor starters en senioren, vertelt Geert Gerrits. Ook op de bovenverdieping komen woningen. Een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod in onze gemeente. Gezien het huidige woningtekort is dit goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een woning in de buurt van Alverna.’


Deze zomer van start
Komende weken gaat de ontwikkelaar in gesprek met de omgeving, een voorwaarde voor het verkrijgen van de benodigde omgevingsvergunning. Als alles volgens plan verloopt starten de werkzaamheden rond de zomer. 


Dit bericht delen:

Lees ook