Moestuin Noorderlicht voor leerlingen

Jongeren
Van onze redactie
7 februari 2022
Misschien heeft u er wel eens naar staan te kijken, de moestuin van Noorderlicht aan de Roerdompstraat in Wijchen-Noord. Tot nu toe werd deze moestuin onder schooltijd onderhouden door Henk van Haeften en een groepje leerlingen van de Paulusschool. Vanaf dit voorjaar kunnen álle kinderen van groep 4, 5 & 6 met interesse voor de natuur na schooltijd deel gaan nemen aan “GROENE VINGERS”.

Henk van Haeften wil samen met (groot)ouders wekelijks van begin maart tot eind juni op de maandagmiddagen van 14.00 tot 15.30 uur kinderen kennis laten maken met de moestuin en de natuur. Kinderen gaan zelf plantjes zaaien en krijgen per tweetal een stukje van de moestuin om hun eigen plantjes te poten en te verzorgen.
Er zullen ook bezoekjes aan de smultuin in park Noord worden ingepland, er komt iemand vertellen over bijen en het idee is om samen met de kinderen een insectenhotel voor de nieuw aan te leggen “fruittuin” te maken.
Ook zal er een kookworkshop in het programma zitten waarbij de kinderen hun eigen oogst tot een maaltijd kunnen bereiden.

Deze activiteit kan alleen van start gaan als er vrijwilligers zijn die Henk willen ondersteunen. Dit hoeft niet wekelijks te zijn, alle hulp is welkom! Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Henk van Haeften via henk.vanhaeften@gmail.com.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties