Ruimte voor de huismus en vleermuis in Tuin van Woezik 

Wonen
Van onze redactie
31 januari 2022

Woonwijk opgeleverd: 28 woningen erbij 


Wethouder Geert Gerrits, Gijs Takkenkamp van Ter Steege Bouw Vastgoed en Bram Klomps van Klomps Bouwbedrijf plantten onlangs een zwarte berk aan de Hoefse Tuin. Hiermee legden ze de laatste hand aan de woonwijk Tuin van Woezik. Met deze wijk is Wijchen 19 koopwoningen en 9 woningen in het middenhuursegment rijker. 


Gerrits, wethouder wonen: ’Tuin van Woezik is een duurzame wijk. De huizen hier produceren meer energie dan dat ze verbruiken. Dat komt door de zonnepanelen, warmtepompen en goede isolatie die erin verwerkt zijn. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Dus hebben we daar bij de aanbesteding goed op gelet.’ 


Nestkasten voor gierzwaluw
Ook is er bij het ontwerpen van de wijk rekening gehouden met de natuur. De woningen zijn voorzien van nestkasten en overnachtingsmogelijkheden voor de gierzwaluw, huismus en vleermuis. 


Deelauto
In de nieuwe wijk doet de gemeente een proef met twee deelauto’s. Gerrits: ‘Hierdoor hebben we minder parkeerplaatsen nodig en is er meer ruimte voor groen.’ Wijkbewoners kunnen hier via een abonnement gebruik van maken de auto’s. De proef met deelmobiliteit duurt vijf jaar. Over twee jaar is er een tussentijdse evaluatie. Dan zal blijken of dit concept aanslaat.’ 


  Foto: van links naar rechts: Bram Klomps (directeur Klomps Bouwbedrijf), Geert Gerrits (wethouder wonen, gemeente Wijchen), Gijs Takkenkamp (directeur Gebiedsontwikkeling, Ter Steege Bouw Vastgoed).


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties