Gasdrukpistolen en synthetisch lab aangetroffen in Wijchen 

Politie
Van onze redactie
19 januari 2022

Drie gasdrukpistolen, een luchtbuks, illegale bewoning, materialen die horen bij een hennepkwekerij en een vermoedelijk drugslab. Dat trof het ondermijningsteam Tweestromenland gisteren aan trof bij een reguliere controle in Wijchen. 


Het ondermijningsteam van Tweestromenland is een samenwerking van zes gemeenten, politie en een energieleverancier. De politie is nu bezig met onderzoek. De betreffende panden zijn ontruimd. De burgemeester beraadt zich op eventueel te nemen bestuurlijke maatregelen. 


Drugslab
In een pand aan de Cornelis Drebbelstraat is een vermoedelijk drugslab aangetroffen. In het pand stonden diverse grondstoffen en ook vermoedelijk eindproduct. Uit eerste onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk gaat om synthetische drugs. De bewoner van de naastgelegen woning is door de politie aangehouden en wordt verhoord. De grondstoffen, apparatuur en het eindproduct zijn in beslag genomen en worden na onderzoek vernietigd. 


Bedrijventerreinen en buitengebied
Burgemeester Marijke van Beek: ‘Het is van groot belang dat deze zaken worden ontdekt. Het is goed dat we dit soort controles in teamverband oppakken. Samenwerken loont, dat blijkt. Naast de controles op bedrijventerreinen loopt op dit moment ook een grootscheepse actie om duistere praktijken in het buitengebied tegen te gaan. Door samen te werken met ondernemers en bewoners van het buitengebied krijgen we hier meer grip op.’ 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties