17-jarige Nils Rossen uit Wijchen heeft 3-jarig contract bij N.E.C. verdiend!

Sport
Van onze redactie
25 december 2021
Je zult maar 17 jaar zijn en al in het betaalde voetbal gespeeld hebben. Dat kunnen maar weinig Wijchenaren zeggen! Het wordt daarom tijd om Nils Rossen, woonachtig aan de Grootvenseweg, aan u voor te stellen.

  We vroegen de bescheiden Nils naar zijn jeugdopleiding. Nils: “Ik was 3,5 jaar oud en mocht toen trainen bij vv Alverna in de mini F-jes. Dat kwam door Erwin van den Hoogen en mijn vader Richard die daar voetbalde en trainde. Bij vv Alverna heb ik t/m mijn 9e jaar gevoetbald.

  Scout Nick Kersten & Herman Straten waren degenen die me rond mijn 7e jaar voor NEC vroegen, omdat de club een jeugdopleiding op wilde gaan zetten. Dat heette toen 'de Talententraining'. Daarnaast bleef ik gewoon bij Alverna trainen en spelen. Pas toen ik 9 jaar was kwam ik definitief bij NEC/TOP E. Toen ging ik van 2x per week trainen naar 4x per week. We speelden toen 9 tegen 9 onder andere tegen VVV, Roda, NAC en werden direct kampioen!”

  Welke positie speelde je toen? “Ik ben t/m de E-pupillen laatste man geweest en in de D-jeugd (11/12 jaar) schoof ik door naar het middenveld. We speelden toen top 3 tegen o.a. Feijenoord, Den Haag, Utrecht en PSV. In de C speelden we tegen alle eredivisieploegen, dus ook Ajax. Daar eindigden we in de middenmoot. Ik speelde toen trouwens ook selectiewedstrijden voor Oranje -14 en -15. In de B jeugd, toen ik 15 jaar was, stond ik veel links of rechts op het middenveld. Toen vorig jaar Corona kwam, was ik 16 jaar en speelde ik in -18 jaar. Dat jaar was niks, want we trainden alleen maar en speelden weinig wedstrijden. Op mijn 17e jaar kwam ik al in -21 jaar. Daar maakte ik een grote stap.”

Dan mag je vriendschappelijke meedoen in 1? “Ja, de uitnodiging van Rogier Meijer in september tegen De Graafschap kwam eigenlijk als een verrassing. In de 75e minuut invallen was natuurlijk leuk. Het was een soort erkenning. Ook waren er de vriendschappelijke wedstrijden tegen Den Bosch, VFL Bochum en die tegen Feijenoord waar ik mijn 1e assist op een doelpunt had.”

  Kort daarop krijg je een 3-jarig contract. “Ja, sinds 2 weken zit ik wat vaker bij de 1 en zat ik bij de bekerwedstrijd tegen Cambuur op de bank. Een dag later op vrijdag 17 december mocht ik mijn eerste profcontract tekenen!”

Wat betekent dat voor je? “Ik ben er trots op, want daar deed ik het voor. Dat was een mooi moment met de familie erbij!”

Wat is je volgende doel? “Mijn voorbeeld is Pierlo uit Italië. Ik wil allereerst zo snel mogelijk een vaste selectiespeler van NEC worden en ga dus nu vechten voor mijn plek.”

We wensen de jonge Wijchenaar Nils Rossen heel veel succes in zijn verdere voetbalcarrière. Het is natuurlijk al prachtig dat je dit op je 17e levensjaar al mee mag maken!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties