Foto's: Karel van de Kamp heeft zijn kerstkamer alweer klaar!

Kerstmis
Van onze redactie
4 december 2021
De 71-jarige Karel van de Kamp woont in Meander op de 2e verdieping. Nu al is menigeen wezen kijken in zijn kamer die volledig in kerstsfeer is. “Kerst is een hobby van mij, want het is de mooiste tijd van het jaar. Hopelijk hebben we dit jaar weer eens een witte kerst!
Mijn vader maakte rond 1966 zelf kerststallen en die gaf hij aan de buurt voor mensen die niks hadden. Hij maakte er toen 1 in de week. Ik kan me ook nog herinneren dat er kaarsjes in de bomen mochten maar moest er wel een emmer water bij zetten. Mijn vader moest wel eens 2 kerstbomen kopen. Haha.
Zo is mijn hobby begonnen en zelf ben ik gaan sparen toen ik 50 jaar was. Ik woonde toen in de Ringlaan en ook daar kwam iedereen al kijken.
Nu ik alweer bijna 9 jaar in Woonzorgcomplex Meander woon, komen nog steeds elk jaar veel mensen dagelijks kijken en dat vind ik erg leuk!”

Karel heeft honderden kerstversieringen van vroeger tot nu. “Ik heb nog een zelfgebouwd huisje van mijn vader, maar ook kersthuisjes met muziek en schaatsbaan, en kerst in Dickens-stijl.”

En als we Karel vragen naar wat de nieuwste rage is, zegt hij: “Ja, ik denk dat ik volgende week toch nog maar eens iets ga kopen. Alhoewel de ruimte in mijn kamer steeds kleiner wordt. Haha”

We hopen dat je nog heel lang veel mensen van je mooie kerstkamer kan laten genieten, Karel!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties