Voorbeschouwing Woezik - Alverna  zondag 17 oktober, 14:30 uur, ’derby der kerkdorpen’

Sport
Van onze redactie
16 oktober 2021

sc Alverna stuurde ons deze analyse van de derby die zondag plaatsvindt op 'De Suikerberg' in Woezik: "De 23Wijchense ’derby der kerkdorpen’ deze eeuw is aanstaande, gelukkig weer een redelijk normale wedstrijd. Publiek is welkom, alleen voor kantinebezoek is een geldige QR code nodig.


Ook dit jaar kwamen er zowel bij Woezik als Alverna weer diverse nieuwe spelers bij, wat ze op vermanende woorden kwam te staan van ‘Superjan’. Beide clubs shopten NEC av leeg, Alverna vijf en Woezik drie. Woezik winkelde ook nog twee Ossenaren en bracht hiermee hun selectie op peil. Pikant detail is natuurlijk dat Woeziks Julian Willems en Floris Florussen nu bij Alverna spelen.


De vorige ‘derby’ eindigde in 0-0 en was daarmee de eerste keer dat er op ‘Noord’ een gelijkspel viel te noteren na zes Alverna-, en vier Woezik-overwinningen. Cijfermatig is Alverna toch de favoriet te noemen, in 22 ontmoetingen deze eeuw was Alverna 11x winnaar, Woezik 6x en 5x viel er een gelijkspel te noteren. Doelcijfers zijn ook met 39-27 in Alverna’s voordeel. Ook in de twaalf seizoenen dat men in dezelfde klasse speelden eindigde Alverna 10 x boven Woezik, maar ook hier geldt: “resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst”.


Het is de vierde wedstrijd in deze nog jonge competitie, Woezik verzamelde vijf punten, middels een overwinning en twee gelijke spelen. Alverna heeft zes punten door overwinningen op NEC en Berghem, afgelopen zondag werd  verloren van HVCH. We hopen dat de ploeg deze kater van zich af kan spelen met een overwinning op Woezik, dit zal in ieder geval moeten zonder Aleksander Lejic die met een hamstringblessure zal moeten toekijken. Ook Mouctar Jalloh is er niet bij, hij is herstellende van een schouderblessure. Julian Willems heeft weer volledig meegetraind, of dat voldoende is voor een basisplaats is nog even afwachten hoe coach Zoran Borojevic de poppetjes neerzet.


De wedstrijd tegen Woezik begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ko van de Ven, die in mijn archieven niet voorkomt als scheidsrechter bij een eerdere Alverna-wedstrijd. Hij zal worden geassisteerd door Herm Jan van Boxtel die ook vorig jaar assistent was bij deze ‘derby’ en door Joris van Nijnatten.


De thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen op twitter @alvernazondag1 en Facebook."


 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties