Coming Out Dag op het Maaswaal College Wijchen op 11 en 12 oktober

Jongeren
Van onze redactie
10 oktober 2021

Maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Een internationale dag die in het teken staat van jezelf zijn, het maken van eigen keuzes omtrent liefde en seksualiteit, vooroordelen en racisme. Op Coming Out Dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Het is een dag waarop er extra aandacht is voor mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld homo, lesbisch of biseksueel zijn.


Lastig in de puberteit
Veel mensen vinden het moeilijk om dit te vertellen, of om te zeggen dat je misschien wel twijfelt of het nog niet weet. Veel LHBT-jongeren maken wel eens vervelende dingen mee, zoals scheldwoorden naar je hoofd geslingerd krijgen en gepest worden. Zeker in de puberteit!


Daarom vindt er op maandag 11 en dinsdag 12 oktober een voorstelling plaats op locatie Veenseweg voor leerlingen uit de groepen 7/8 en 8 uit het primair onderwijs in Wijchen en de brugklasleerlingen van het Maaswaal College. Amar El-Ajjouri van theatergroep ‘Amar Speelt’ verzorgt deze twee dagen een voorstelling van ongeveer 50 minuten. 


Diverse belangrijke vragen aansluitend op het thema komen voorbij. Welke invloed heeft jouw gedrag op anderen? En is dat de invloed die je wilt hebben, of kun je bewust kiezen voor iets anders? Aansluitend vindt er een activiteit plaats voor de basisschoolleerlingen verzorgd door docenten van de UNESCO-werkgroep van het Maaswaal College.


Praktische informatie
- Rij-ouders en/of begeleiding van de basisschoolgroepen en de pers zijn van harte welkom om tijdens de activiteiten aanwezig te zijn. Er wordt gezorgd voor een kopje koffie of thee. 
- Via deze link is een filmpje te zien ter voorbereiding over Coming Out dag. Kijk ook op: https://www.amarspeelt.nl/in-de-klas/ over meer informatie over de voorstelling.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties