Geert Sanders heeft Wijchenaren leren feesten!

Horeca Wijchen
Van onze redactie
6 oktober 2021


Net zoals iedereen had ik een speciale band met Geert Sanders Sr. We waren mennekes van 16 toen we hem voor het eerst pas goed leerden kennen. Halverwege de jaren 70 konden we namelijk om de 2 weken op zondagmiddag naar het Sterrebosch (toen nog Sterrebos) en dan was hij er altijd. Je zag hem dan altijd praten met alle groepen en hij vertelde altijd de nieuwste grappen.



Zo kregen we respect voor Geert. Als je iets teveel gedronken had, zei hij: “Doe toch rustig an, menneke!” en hij wilde dan weten of je wel goed thuis kwam. Bij de grote feesten als Kermis en Carnaval in zijn “Blauwkoppentempel” was hij er natuurlijk altijd en elke dag. En man, wat hebben we in zijn toko schik gehad! Iedereen kwam er! Je moest er toch bij zijn?! Anders ging het niet door. Als je Geert niet gezien had, dan was er iets aan de hand.



Natuurlijk hielden mijn ouders er de grote familiefeesten en zijn wij er getrouwd. Ja, wie niet? En dan kwam hij altijd “even kijken” hoe gezellig het was. Een grapje en weg was ie dan om niet té nadrukkelijk aanwezig te zijn. Druk met alle ander gasten in “zijn” Sterrebosch. Een potje kaarten met vrienden bij Geert kon ook altijd. De grote verbouwing naar  Grand Café werd in een supersnelle periode gerealiseerd en was nét op tijd klaar voor weer een groot feest. Hij was er gewoon altijd! Ook om 03.00u 's nachts bij De Arend als de jeugd naar huis moest. Was er eens een ruzietje dan vloog hij er altijd direct tussen. Een biertje drinken en niet meer zeuren. Maakte je het echt te bont dan mocht je even een tijdje niet komen. Maar dat duurde nooit lang.



Heel wat generaties hebben leren feesten bij Sterrebosch-Boss Geert. Gezelligheid kende geen tijd en alles kon! En ook 's morgens was hij er, om alles weer op te ruimen, altijd! Hij was er gewoon altijd. De gekste feesten werden er gehouden, want dat kon in overleg met Geert namelijk altijd! Ik heb er koeien en ossen naar binnen zien lopen mét Geert. En heb je hem ooit chagrijnig gezien? Ik niet! Hij was altijd opgewekt en lachte altijd! Hij heeft ook zoveel mensen geholpen. Als je al die verhalen hoort - wow!



Geert was van de mensen net zoals Johan Cruijff. “An alleen geld hedde niks, menneke. Ge mot er ok samen van kunnen genieten!” was een laatste wijze raad die hij me gaf. Hopelijk heeft hij dat zelf met Corry, Geert Jr, Martje, Hilde, zijn kleinkinderen en broers en zus ook nog genoeg kunnen doen. Want hij was er immers altijd.



De gezellige, hardwerkende, energieke horecaondernemer, die altijd tijd had voor een praatje en een grapje is niet meer. Wijchen heeft een monument verloren. Ons hart huilt. Lieve Geert, wat gaan we je missen! Maar we zullen je nooit, nooit vergeten!!

John Vrolijks


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties