Op welke zondagen gaan ALLE winkels in het centrum van Wijchen open?

Economie
Van onze redactie
28 september 2021
Regelmatig krijgen wij van Wijchensnieuws mailtjes van mensen (zowel van buiten als van binnen Wijchen) die ons vragen: “Waarom zijn er zo veel winkels tijdens een koopzondag in het centrum van Wijchen gesloten?”

We kunnen alleen maar constateren dat dat inderdaad al jaren zo het geval is. Daarom denk ik dat het stukken beter georganiseerd kan worden! En ik kan u melden dat ik daar echt niet de enige in ben. Met de opbrengst van de reclamebelastingen, dat elk bedrijf betaalt, kun je namelijk zo veel meer betekenen in de regio! Dat had volgens mijn mening al jaren geleden moeten gebeuren.

Stelt u zich voor dat Wijchen 4/5 koopzondagen heeft waar echt ALLE winkels in het centrum geopend zijn. Bied dan unieke dagen met leuke thema’s als bijvoorbeeld Living Statues, Hemelvaartsdag met braderie, Kasteelfeesten Wijchen, Kerst en bedenk er nog eentje bij. Dan zullen, mede door de gezamenlijke sfeer van ALLE centrumwinkeliers, binnen een paar jaar ook buiten Wijchen veel meer mensen ons dorp speciaal hiervoor weten te vinden! Zo zet je jezelf meerdere malen veel beter op de toeristische kaart en dat zal tevens omzetverhogend zijn.

Het huidige systeem met die meerdere koopzondagen levert ook de kleinere winkeliers (en dat zijn er nogal wat) al jaren geen cent op. Het mag duidelijk zijn dat ik hier praat over de detailhandel, want de horeca is op zondag sowieso geopend. Doe het goed, luister ook naar de kleine ondernemer en doe het met zijn allen!! Ik ben benieuwd wanneer de organisatoren wakker worden.

John Vrolijks
Foto Marion ARTs

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties