Expositie grafiek van Inez Odijk in de Oude Victor Batenburg van 4 t/m 18 juli

Kunst & Cultuur
Van onze redactie
2 juli 2021
Inez Odijk tekent met inkt op papier of met een guts in houtplaten die zij afdrukt. Zij verbindt in haar werk fragmenten uit de natuur met elkaar, maar werkt nooit 'naar de natuur': wat wij in haar werk herkennen als beelden uit de natuur zijn patronen en structuren die intuïtief ontstaan.
Zinderend lopen stippels, streepjes en gestuurde krasjes in elkaar over waardoor een spel tussen licht en donker ontstaat. Meestal in zwart/wit maar soms in een enkele kleurtoon.

  Te bezoeken van 4 t/m 18 juli op zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Sinds 2016 zijn er in de Oude Victor 's zomers exposities van hedendaagse kunst, die te bezoeken zijn op zondagen van 13 tot 17 uur, en op de zaterdag van Monumentenweekeinde.


Middenin in Batenburg, bij het plein met pomp, staat verscholen tussen statige beuken de Oude of Sint-Victorkerk. De geschiedenis van de kerk gaat terug tot de middeleeuwen, het huidige gebouw, met mooi rood metselwerk, dateert uit de vroege 17e eeuw.

De St-Victorkerk is in gebruik voor diensten van de PKN gemeente Wijchen, Leur, Batenburg, vieringen van de RK geloofsgemeenschap, en voor huwelijken en begrafenissen. Van mei tot september is de Sint-Victorkerk op zondagmiddag geopend voor bezoekers. Meer over de kerk lees je hier.

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties