Docent Maaswaal College Nathalie van den Heuvel geeft gebundelde columns uit

Kunst & Cultuur
Van onze redactie
24 juni 2021


'Spinsels en bruggetjes' zijn gebundelde columns over Nijmegen, gezien door de ogen van Nathalie van den Heuvel, docent Engels aan het Maaswaal College in Wijchen (ook bekend bij de lezers van Nieuws uit Nijmegen, het grootste online platform in Nijmegen en wijde omgeving).

Op ludieke wijze beschrijft zij haar talrijke ervaringen in de Keizerstad, zowel als voormalig student en ook als huidige inwoner. Hierbij passeren vele bekende plekken, evenals emoties de revue. Een feest van herkenning voor het Nijmegenminnende lezerspubliek, maar ook interessant voor eenieder die de oudste stad van Nederland beter wil leren kennen buiten de geijkte reisgids om.

Nathalie van den Heuvel (1976) is bij geboorte een Liemers meisje, maar het kan niet anders dan dat zij in een vorig leven een echte Nijmeegse moet zijn geweest. Nijmegen is namelijk de enige plek waar zij zich werkelijk thuis voelt. Dit gevoel begon zich te manifesteren toen zij eind jaren negentig van de vorige eeuw Engels ging studeren aan de lerarenopleiding in Nijmegen. Jaren later vestigde ze zich er permanent en is zich toen pas echt gaan verdiepen in de stad die haar zoveel vreugde brengt. Haar maandelijkse column stelt haar telkens in de gelegenheid zich te blijven verwonderen tijdens de historische ontdekkingsreisjes die zij maakt binnen de stadsgrenzen van haar geliefde Nijmegen.

'Spinsels en bruggetjes' is zowel bij Boekscout als bij bol.com te verkrijgen. Tevens kunnen de leerlingen van het Maaswaal College in het Leerlab op de locatie Veenseweg een exemplaar lenen wanneer zij geïnteresseerd zijn in de avonturen en belevenissen van hun docent. Daarnaast ligt er ook een stapeltje bij boekhandel Roelants en Dekker van de Vegt in Nijmegen-Centrum.

   Foto: Ilse Stolk


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen