Wat is een betere investering; crypto of aandelen?

Economie
Van onze redactie
4 juni 2021
Wie wat extra geld te besteden heeft en er niet zo warm voor is om dat op de bank te laten staan, zal uitkijken naar een investeringsmogelijkheid. Daar is er bepaald geen tekort aan en maakt dat het zo moeilijk om de knoop door te hakken. Zo lijkt het zo aantrekkelijk om aandelen te kopen omdat er beursgenoteerde bedrijven zijn die steeds weer goed boeren en een aantrekkelijk dividend uitkeren. Maar hoe zit het dan met de cryptomarkt? Ook daar valt er steeds meer uit te halen.

  Leg alle feiten wel eerst naast elkaar
Een zwaarwichtig besluit nemen over het online aandelen kopen of toch crypto, zal niet op basis van emoties, maar zoveel als mogelijk feiten moeten gebeuren. Niemand zit te wachten op verlies van kapitaal en kan het eerst gekeken worden naar wat aandelen zo te bieden hebben. Op de aandelenmarkt zijn er bedrijven te vinden die al vele jaren genoteerd zijn en waar de historie van terug te vinden is. Samen met hun huidige staat van prestatie en toekomstvisie, kan er eenvoudig uit gehaald worden wat er met hun aandelen zal gebeuren. Niet alleen de dividenduitkering mag gerekend worden tot de winst, maar ook het koersverschil wanneer de aandelen in waarde stijgen. Een groot verschil met de cryptomarkt is wel dat de aandelenmarkt minder volatiel is. Er moet wel iets drastisch gebeuren om de koersen een flinke stijging of daling te laten maken.  De aandelenmarkt is daarom ook veel minder gevoelig voor speculaties zoals uitspraken gedaan door een bepaalde persoon die de koersen gelijk op hol laten slaan…...

  De cryptomarkt biedt meer mogelijkheden voor snel geluk
Dat is om aan te geven hoe snel er winsten gemaakt kunnen worden uit de koersverschillen die zich binnen een paar uren voordoen. Op Wisselkoers.org is het allemaal overzichtelijk terug te vinden. De sterk schommelende koers kan echter ook in het nadeel werken. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan ervoor kiezen om de crypto voor een bepaalde periode vast te leggen. Dat wordt staking genoemd en krijg je er een beloning in de vorm van crypto bij. Dit is te vergelijken met de rente die je bij de bank zou ontvangen. Ook aantrekkelijk blijft het om cryptocurrency coins te bewaren voor een periode van een paar kaar. Als er namelijk gekeken wordt naar het historisch verloop van de meeste munten, is er sprake van een absolute stijging van de waarde. Het vergt natuurlijk wat geduld, maar zou dat ook het geval moeten zijn wanneer je het geld op een spaarrekening had laten liggen.

Zowel crypto als aandelen bieden dus kansen voor het binnenhalen van een mooi rendement. Het gaat er echter wel om dat er wat voorwerk verricht moet worden. Voor een langetermijninvestering bieden zowel crypto als aandelen mogelijkheden. Wie er echter op uit is om snel wat winst naar binnen te slepen, kan beter voor crypto kiezen, natuurlijk met alle risico’s van dien.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties